♦ Karina Tătui, HR manager, EXE Software: „Profilul participantului a fost cel al studentului aflat fie la început de facultate, fie în ani terminali. Cea dintâi categorie s-a arătat interesată cu precădere de internship-uri, iar cea de-a doua s-a orientat spre joburile şi ofertele part-time, cu posibilitatea de extindere după absolvirea studiilor, în general participanţii exprimându-şi nevoia de flexibilitate.
Mii de studenţi au vizitat cele 70 de standuri ale companiilor active în industria de tehnologie în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Târgului de joburi de IT&C organizat de Liga Studenţilor din Facultatea de automatică şi calculatoare (LSAC) din Universitatea Politehnică Bucureşti la Palatul Parlamentului, arată un comunicat transmis de reprezentanţii EXE Software, companie românească specializată în dezvoltare de soluţii software, care a participat în cadrul târgului. „Anul acesta au fost 6.500 de participanţi (4.500 sâmbătă şi 2.000 duminică), comparativ cu anul trecut, când numărul lor s-a situat undeva pe la 3.000. Pentru noi a fost a patra prezenţă consecutivă la acest târg şi aplicările ne-au depăşit aşteptările. Peste 1.100 de oameni şi-au depus CV-urile pentru a fi în compania noastră”, a spus pentru ZF Karina Tătui, HR managerul EXE Software.
Profilul participantului a fost cel al studentului aflat fie la început de facultate, fie în ani terminali, au mai transmis reprezentanţii companiei EXE Software, care şi-a crescut echipa de specialişti cu aproape 40 de persoane pe parcursul anului trecut, ajungând astfel la 120.
„Cea dintâi categorie s-a arătat interesată cu precădere de internship-uri, iar cea de-a doua s-a orientat spre joburile şi ofertele part-time, cu posibilitatea de extindere după absolvirea studiilor, în general participanţii exprimându-şi nevoia de flexibilitate. Au existat, de asemenea, şi proaspăt absolvenţi, dornici să aprofundeze o carieră în domeniul tehnic sau persoane care îşi doresc o reconversie profesională şi care au urmat cursuri specifice în acest sens”, au mai transmis reprezentanţii companiei.
În materie de joburi căutate, dat fiind faptul că majoritatea participanţilor au fost fie studenţi, fie proaspăt absolvenţi, compania a încercat să creeze cât mai multe oportunităţi entry-level în cadrul echipelor sale, precum Junior .NET Developer, Junior Mobile Developer, Junior BI Developer sau Junior Software Tester, toate fiind la căutare în rândul studenţilor.
„În ceea ce priveşte preferinţele studenţilor, aceştia sunt atenţi la pachetele de beneficii şi preferă varianta remote de lucru; la fel ca în anii trecuţi, majoritatea participanţilor au fost interesaţi de roluri de junior, entry-level; aşteptările pe care le au din partea unui viitor loc de muncă sunt legate de oportunităţile de învăţare şi disponibiliatea unui mentor, care să îi ajute să asimileze noi cunoştinţe”, a mai spus Karina Tătui.
EXE Software, înfiinţată în 2001, este specializată în furnizarea de soluţii şi servicii IT de tip enterprise, cu un portofoliu cu peste 200 de proiecte de dezvoltare şi implementare de soluţii pentru data management, resource management, workflow management, field data collection şi data analysis, la activ. Compania a închis anul 2022 cu afaceri de aproximativ 32,6 milioane de lei (circa 7,3 mil. euro), înregistrând o creştere de 25% faţă de anul precedent.