Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Cum îşi aleg universităţile locale viitorii studenţi: La Universitatea Politehnică din Bucureşti, candidaţii intră printr-un concurs cu probe scrise, printr-un concurs de dosare sau prin admitere anticipată

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Cum îşi aleg...

Autor: Ramona Cornea

08.05.2023, 18:00 117

Admiterea pe baza unui concurs cu probe scrise se face pentru două dintre facultăţile universităţii, cea de Automatică şi Calculatoare, precum şi pentru Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei Admiterea anticipată poate fi făcută prin concurs sau fără concurs. Admiterea anticipată fără  concurs o pot da elevii olimpici sau cei cu rezultate deosebite la anumite concursuri În total, UPB scoate la bătaie mai mult de 5.700 de locuri în cele 15 facultăţi ale sale pentru anul universitar viitor, dintre care circa 4.600 la buget şi 1.100 la taxă.

Absolvenţii de liceu care vor să urmeze cursurile uneia dintre facultăţile din cadrul Universităţii Politehnice pot intra fie printr-un concurs cu probe scrise, printr-un concurs de dosare sau prin admitere anticipată, după cum arată datele de pe site-ul instituţiei de învăţământ.

Admiterea pe baza unui concurs cu probe scrise se face pentru două dintre facultăţile universităţii, cea de Automatică şi Calculatoare, precum şi pentru Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, iar pentru restul facultăţilor admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

Admiterea anticipată poate fi făcută prin concurs sau fără concurs. Admiterea anticipată fără  concurs o pot da elevii olimpici sau cei cu rezultate deosebite la anumite concursuri. Cea anticipată fără concurs este realizată pe baza unui dosar ce trebuie să conţină mediile la materiile cerute în funcţie din facultate, activităţile extraşcolare la care a participat elevul sau acţiunile de voluntariat la care ia parte.

La prima etapă a admiterii anticipate la Universitatea Politehnică Bucureşti, elevilor li se vor cere mediile din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a la matematică, în a doua etapă li se va cere media la o disciplină la alegere: informatică, fizică, biologie, economie. Ultima etapă este formată din două părţi, 10% mediile din clasele IX -  XI, iar cealaltă parte va fi formată din diplomele pe care elevii în acest an de liceu le-au primit. Deşi vor fi admişi la facultate înainte de a susţine bacalaureatul, vor fi consideraţi studenţi ai UPB doar dacă vor promova acel examen.

Admiterea anticipată la Universitatea Politehnică din Bucureşti a început de pe 1 februarie 2023, iar celelalte concursuri de admitere vor avea loc în perioada aprilie – iulie 2023.

De altfel, UPB a început să organizeze cursuri de pregătire gratuită pentru candidaţii care vor să dea concursul de admitere la facultăţile din cadrul universităţii. Profesorii din UPB au organizat cursuri de matematică, fizică şi informatică în fiecare zi de sâmbătă, începând cu data de 25 februarie 2023, atât în format fizic, pentru matematică, fizică şi informatică în campusul Universităţii Politehnice din Bucureşti, cât şi online pentru specializarea de informatică.

În total, UPB scoate la bătaie mai mult de 5.700 de locuri în cele 15 facultăţi ale sale pentru anul universitar viitor, dintre care circa 4.600 la buget şi 1.100 la taxă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO