Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Peste 15.000 elevi români pleacă anual pentru a studia la universităţi din Uniunea Europeană, Marea Britanie sau SUA, o piaţa estimată la peste 5 milioane de euro, însă care la nivelul întregii Uniuni Europene este de 100 de ori mai mare – de aproximativ 503 milioane euro

Mai mult de 150 de mentori din Marea Britanie, SUA, Franţa, Italia, Olanda şi România pregătesc elevii români pentru a intra la universităţile din străinătate

Mai mult de 150 de mentori din Marea Britanie, SUA, Franţa, Italia, Olanda şi România pregătesc elevii români pentru a intra la universităţile din străinătate

Autor: Ramona Cornea

24.04.2023, 17:20 279

Constantin Bosinceanu, Upgrade Education: „Modelul nostru de business se bazează pe mentori care au studiat acelaşi program şi la aceeaşi universitate la care elevul vrea să aplice, prin urmare dacă vrei să studiezi matematică la Harvard, te vei pregăti cu un mentor care a studiat matematică la Harvard.”

Platforma educaţională online Agora a dezvoltat un program de mentorat prin care organizează cursuri de pregătire pentru elevii români care vor să dea admitere la o universitate din străinătate.

„Modelul nostru de business se bazează pe mentori care au studiat acelaşi program şi la aceeaşi universitate la care elevul vrea să aplice, prin urmare dacă vrei să studiezi matematică la Harvard, te vei pregăti cu un mentor care a studiat matematică la Harvard. Astăzi, avem peste 150 de mentori, din Marea Britanie, SUA, Franţa, Italia, Olanda şi România care pregătesc exclusiv individual, prin mentorat unu la unu, elevii care sunt înscrişi la cursurile Upgrade”, a spus pentru ZF Constantin Bosinceanu, fondator al Upgrade Education, compania care a dezvoltat platforma Agora. Bosinceanu afirmă că această platformă pune la dispoziţie elevilor înscrişi posibilitatea de a accesa cursuri, de a planifica sesiunile de mentorat, de a completa teme şi task-uri pentru acasă, cât şi verificarea cunoştinţelor după finalizarea unui curs prin modele de chestionare. În acest moment, toţi elevii înscrişi au acces gratuit la resursele disponibile pe platformă, dar compania plănuieşte să dezvolte un sistem pe bază de abonament pe viitor.

„În acest moment, toţi elevii care desfăşoară programe de pregătire cu Upgrade Education au acces la resursele disponibile pe platformă. Nu există un cost suplimentar însă vrem să ne orientăm în viitorul apropiat către un modul de tip subscripţie, prin care să deschidem platforma către toţi elevii, iar aceştia să aibă acces la zona de resurse şi teste, dar şi la o comunitate în care dezvoltăm cursuri gratuite şi răspundem la întrebări cu privire la procesul de admitere”, a detaliat Constantin Bosinceanu.

Conform unor studii interne ale companiei, peste 15.000 de elevi români pleacă anual pentru a studia la universităţi din Uniunea Europeană, Marea Britanie sau SUA, o piaţa estimată la peste 5 milioane de euro, însă care la nivelul întregii Uniuni Europene este de 100 de ori mai mare – de aproximativ 503 milioane euro. „Oportunităţile în carieră, învăţarea activă şi chiar diversificarea mediului cultural sunt câteva dintre motivele principale pentru care elevii români aleg să studieze în străinătate. În ultima vreme, din ce în ce mai mulţi elevi care s-au pregătit cu Upgrade şi au terminat studiile în străinătate se întorc în ţară pentru a pune în aplicare ceea ce au învăţat, fapt ce nu poate decât să ne bucure”, a spus Bosinceanu. 

Majoritatea elevilor români preferă universităţi din Uniunea Europeană (aproximativ 80%), în timp ce restul de 20% sunt împărţiţi între Statele Unite şi Marea Britanie. În ultimii ani, ca urmare a Brexit-ului şi a înăspririi condiţiilor financiare pentru elevii din UE, cei care în mod normal ar fi optat pentru universităţi din UK se orientează acum către universităţi din Olanda, Italia sau Spania. La nivel european, există un procent de aproximativ 20% care sunt interesaţi în mod direct de a studia în SUA.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels