Special

Gala ZF 2011 va dezvălui care sunt cele mai valoroase companii din România

2008. Mugur Isărescu a participat în noiembrie 2008 la Gala în care Ziarul Financiar a sărbătorit zece ani

Gala ZF 2011 va dezvălui care sunt cele mai valoroase companii din România

Autor: Dana Ciriperu

29.11.2011, 00:06 353

În ultimii ani, singura constantă a topului a fost liderul Petrom, care şi-a menţinut poziţia, dar dincolo de lider schimbările în clasament, intrările spectaculoase în top sau evoluţia valorii companiilor s-au modificat în fiecare an. Şi în 2011 topul celor mai valoroase 100 de companii din România rezervă destule surprize, atât pentru multinaţionale, cât şi pentru businessul antreprenorial românesc. În cadrul galei de miercuri-seară veţi afla care sunt cele mai valoroase 100 de companii din România, cine sunt cei mai puternici antreprenori locali, cum a evoluat valoarea celor mai mari companii din România, dar şi care sunt previziunile în business pentru 2012.

În ediţia de anul trecut trofeele au revenit companiilor Petrom (locul I, valoare 4,513 miliarde euro), Fondul Proprietatea - locul II, valoare 3,8 miliarde euro, Hidroelectrica - locul III, 3,357 miliarde euro, Orange - locul IV, 3,151 miliarde euro, Vodafone - locul V, 2,683 miliarde euro, Romgaz - locul VI, 2,578 miliarde euro, BRD - locul VII, 2,008 miliarde euro, BCR - locul VIII, 1,898 miliarde euro, Nuclearelectrica - locul IX, 1,747 miliarde euro, Romtelecom - locul X, 1,1 miliarde euro).

Ce companie va intra pentru prima dată în top zece, ce firmă a înregistrat cea mai mare scădere a valorii în 2011 faţă de 2010, cine sunt românii care au câştigat bătălia cu criza sau ce business şi-a dublat valoarea într-un an de recesiune sunt doar câteva dintre întrebările la care va răspunde topul din acest an.

Valoarea companiilor a fost calculată pe baza datelor financiare din anul 2010 pentru companiile necotate şi a valorii bursiere la 30 septembrie 2011 pentru cele cotate.

În noiembrie 2009, în cadrul Galei ZF - 20 de ani de capitalism, mari antreprenori români precum Ion Ţiriac vorbeau pentru prima dată despre încercările oamenilor de afaceri români de a supravieţui într-o perioadă de recesiune severă şi punctau faptul că economia locală va mai trece prin câteva "luni grele".

În 2008, la Gala ZF - 10 ani - guvernatorul BNR Mugur Isărescu spunea că "momentul actual este fără îndoială unul critic, iar ajustarea cererii interne nu poate să întârzie". În acest an, Wolfgang Munchau, analist la Financial Times, este invitatul Galei ZF unde va vorbi despre viitorul euro şi al Europei şi unde este locul României în viitorul european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO