Special

Gala ZF 24 ani. ZF Live special: Oamenii de business şi jurnaliştii au vorbit despre legătura lor cu Ziarul Financiar

Gala ZF 24 ani. ZF Live special: Oamenii de business şi...
28.11.2022, 10:00 92

♦ Deschiderea Galei ZF 2022 a fost făcută cu o emisiune ZF Live special, în care, timp de o oră şi jumătate, manageri, antreprenori şi jurnalişti ZF au vorbit despre experienţele şi amintirile lor cu publicaţia de business, rolul pe care îl joacă ea în informarea cotidiană, formatele pe care le preferă - print, online sau video -, precum şi despre măsura în care Ziarul Financiar le-a influenţat deciziile de business. ♦ Dan Şucu „ proprietarul retailerului de mobilă Mobexpert, Ufuk Tandogan - fostul CEO al Garanti Bank România, Mihai Bordeanu „ directorul general al producătorului auto Dacia Automobile, Corneliu Bodea - CEO al grupului din energie Adrem Invest sunt numai câţiva dintre managerii şi antreprenorii care au vorbit despre legătura lor cu Ziarul Financiar.

 

Dan Şucu, proprietar, Mobexpert:

♦ Din clipa în care am citit prima dată Ziarul Financiar, i-am rămas fidel. A fost, de la început, foarte bine structurat şi extrem de reuşit din punct de vedere grafic. Nu exista dimineaţă pe care s-o încep fără Ziarul Financiar în formă fizică, la prima oră. Urmăresc în principal secţiunea de real estate, dar mă interesează în general tot climatul economic. Intru pe site de cel puţin trei-patru ori pe zi.

♦ Majoritatea deciziilor pe care le-am luat în real estate au fost bazate şi pe cunoştinţele pe care le-am dobândit citind informaţii.

♦ În perioada pandemică, erau multe incertitudini, iar eu eram tot timpul cu ochii pe Ziarul Financiar, ca să văd perspectivele altor oameni de afaceri, cum văd ei viitorul pe termen scurt şi mediu. A fost extrem de intensă perioada aceea.

♦ M-a marcat perioada în care m-am trezit cu vânzări mai mici cu 40-50% faţă de anul anterior. Este vorba despre anii 2010-2011. În minte mi-au rămas anii grei, anii care au fost momente de inflexiune. Cei care au trecut printr-o experienţă de genul acesta sunt pregătiţi pentru orice se mai poate întâmpla.

♦ Este foarte important pentru voi, ca ziarişti, să veniţi cu puncte de vedere pertinente, pe care un om de afaceri să le considere cu adevărat utile. Aveţi privilegiul de a vorbi cu foarte mulţi oameni şi trebuie să decelaţi şi să vedeţi care dintre ideile lor merită să fie transmise către întreaga comunitate.

 

Mihai Bordeanu, director general, Automobile Dacia:

♦ Cel mai bun an pentru noi este anul acesta. M-am simţit mândru, onorat şi responsabil când am preluat funcţia actuală. Când mandatul meu se va termina, vreau ca Dacia să fie lider în satisfacţia clienţilor din România. Vreau ca Dacia România să însemne ceva în organizaţiile Dacia Renault din lume şi aş vrea ca oamenii să aibă ce să înveţe de la noi.

♦ Citesc Ziarul Financiar în fiecare zi. Formatul tipărit stă pe birou, îl frunzăresc şi când e ceva important, mă opresc. Mă inspiră mai mult poveştile din business decât oamenii.

 

 

Corneliu Bodea, CEO, Adrem Invest:

♦ Sunt printre puţinii antreprenori care există dinaintea Ziarului Financiar, împlinim anul acesta 30 de ani. Pentru noi, a fost o bucurie de la prima apariţie a ziarului. Sunt abonat la ZF Corporate şi citesc online. Citesc cele mai noi ştiri, cele despre companii mă interesează în mod special. Secţiunea de energie este totdeauna de interes pentru mine. Sunt cititor mai ales pe online, dar cred că formatul fizic are rostul lui şi ar trebui să rămână. Anul acesta, cu multe crize, cred că este anul în care am consumat Ziarul Financiar mai mult decât niciodată.

 

Ufuk Tandogan, fostul CEO al Garanti Bank România:

♦ După 33 de ani de carieră, mi-am luat o vacanţă de aproape un an şi jumătate. Am început un nou business.

♦ Sunt cititor al Ziarului Financiar de zece ani. Îmi amintesc că primul articol pe care l-am citit era unul semnat de Cristian Hostiuc, despre sistemul bancar. Cunosc reporterii de aici şi cred că ZF este cel mai serios ziar din ţară. Încă îl citesc în fiecare zi, urmăresc versiunea în engleză a publicaţiei.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO