Special

Gen Z. Cum ar putea arăta săptămâna de lucru la ING: Angajaţii se organizează singuri astfel încât să aibă jumătate de zi liberă pe săptămână sau o zi liberă la două săptămâni. Plus, dacă faci voluntariat primeşti o zi de concediu

Gen Z. Cum ar putea arăta săptămâna de lucru la ING:...

Autor: Roxana Petrescu

07.07.2022, 09:00 417

♦ Noile generaţii, dar şi cei doi ani de pandemie, le cer companiilor creşterea gradului de flexibilitate, provocarea fiind îndeplinirea obiectivelor de business concomitent cu menţinerea unui nivel bun de satisfacţie a angajaţilor. ING Bank România, unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din piaţa locală, are până la finalul acestei luni un program pilot care ar putea remodela programul de lucru pentru întregul business. Ce presupune acesta?

„Flexibilitatea este cuvântul cheie. Desigur, este importantă interacţiunea cotidiană cu colegii, dar în special pentru tineri este important să îşi poată gestiona agenda singuri. De aceea, la ING, angajaţii pot alege când încep şi când termină ziua de lucru. Dacă sunt matinali pot începe la 7:30 şi să termine la 16:00 sau pot începe la 10:30 şi să termine la 19:00, dacă ritualul lor de dimineaţă este să apese pe snooze. Indiferent de cum aleg să se organizeze, fiecare angajat discută cu managerul său despre preferinţele şi nevoile sale pentru a îndeplini cerinţele şi responsabilităţile jobului. Astfel, împreună pot găsi un stil de lucru potrivit“, spune Richard de Graaf, head of HR în cadrul ING Bank România.

Numai că anul acesta, în perioada arpilie-iulie, 300 de angajaţi ai grupului financiar sunt implicaţi într-un proiect pilot care ar putea schimba şi mai mult programul de lucru. „Acelaşi raţionament l-am aplicat şi când am decis care e formula pentru noul mod de lucru hibrid. Fiecare echipă a avut întâlniri şi între ei au decis câte zile şi în care zile vor să vină la birou, dar şi care sunt obiectivele şi tipurile de sarcini pe care le vor întreprinde de la birou. Tot pentru un mod de lucru flexibil am lansat un program pilot în perioada aprilie - iulie, în care angajaţii pot distribui orele de lucru astfel încât să aibă jumătate de zi liberă pe săptămână sau o zi liberă o dată la două săptămâni. 300 de colegi sunt în prezent implicaţi în acest program pilot şi suntem şi noi curioşi să vedem rezultatele.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO