Special

GEN Z. Ce înseamnă să economisim?

GEN Z. Ce înseamnă să economisim?
20.06.2024, 00:05 451

Economisirea înseamnă că amâni un consum pentru viitor, să preţuieşti mai mult viitorul decât prezentul atunci când te uiţi la resursele pe care nu doreşti să le consumi acum, ci mai târziu.

Silviu Faiăr, creator de conţinut: Cum să te gândeşti la economisire când poate cheltuielile tale depăşesc de multe ori veniturile? Ce poţi face ca student sau dacă ai un salariu mic pentru a te obişnui cu ideea de economisire?

Cum răspunde profesorul Cristian Păun de la ASE: În momentul în care îţi dai seama că nu câştigi suficient poate este momentul să te gândeşti cum poţi să duci nişte resurse către tine. Asta înseamnă să faci un curs, să înveţi ceva diferit astfel încât venitul tău să crească. Este o investiţie foarte importantă: până să investeşti în alţii sau în altceva ar trebui să investeşti în tine.

Exemplul lui Andrei Zafiu, unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi de business din Capitală: Andrei Zafiu povestea recent într-un episod al emisiunii video online Afaceri de la Zero cum într-o perioadă de început a aventurii sale în antreprenoriat s-a înscris la zeci de cursuri gratuite online care i-au fost extrem de utile. „La început, banii mei puşi deoparte erau doar salariul pe care urma să îl iau. În 2017, în fiecare zi după muncă eram la un curs gratuit. Erau cursuri gratuite de public speaking, de antreprenoriat, orice îmi apărea „curs gratuit seara“ eu acolo eram. Am vrut să le încerc pe toate. Şi m-au ajutat“.

 

Sursa declaraţiilor: show-ul De toţi banii, parte din proiectul FIT - finanţe pe înţelesul tuturor al Băncii Transilvania şi interviul cu Andrei Zafiu din emisiunea Afaceri de la Zero