Special

Gen Z. Tribe lifestyle. Lucian Iovu şi Claudiu Florescu au trecut de la o cafenea pe roţi, într-o dubiţă, la una fixă, iar acum vor să se facă şi mai cunoscuţi la festivaluri şi evenimente

Lucian Iovu şi Claudiu Florescu s-au întâlnit în Universitatea Alternativă, un program alternativ de învăţare.

Lucian Iovu şi Claudiu Florescu s-au întâlnit în Universitatea Alternativă, un program alternativ de învăţare.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.06.2022, 10:35 149

În 2019, Lucian Iovu şi Claudiu Florescu îşi cumpărau o dubiţă Volkswagen din 1989 şi începeau recondiţionarea ei pentru a o transforma în cafenea mobilă, rădăcina acestei idei constând de fapt în două pasiuni comune ale celor doi - cafeaua şi automobilele.

„Visam că vom merge la evenimente şi festivaluri în weekend şi că vom prepara cafea de specialitate pentru cei care doresc un boost de energie. Amândoi aveam joburi full-time în acel timp, aşa că lucram la planul nostru când aveam timp“, povestesc Lucian şi Claudiu, fondatorii Vanagon Cafe din Bucureşti.

A venit însă 2020 şi a adus pandemia, aşa că s-a terminat cu cafeneaua mobilă, iar cei doi tineri, de 32 şi 33 de ani, au testat o locaţie fixă pentru câteva luni, unde şi-au instalat coffee track-ul. Când a venit iarna, şi-au dat seama însă că e complicat să vinzi cafea într-o cafenea mobilă, aşa că au trecut la planul B „ o cafenea fizică. Au căutat un spaţiu în zona în care se instalaseră deja cu cafeneaua mobilă, astfel încât să rămână aproape de clienţii fideli pe care şi-i făcuseră deja.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO