Special

Gen Z. Tribe lifestyle. Noi2 (Café) şi restul lumii. Cum a transformat o experienţă neplăcută la angajator traseul profesional a doi tineri?

Împreună, Ana şi Andrei Mangluţescu lucrează zi de zi astfel încât să crească brandul Noi2, aşa că permanent caută spaţii potrivite pentru noi deschideri.

Împreună, Ana şi Andrei Mangluţescu lucrează zi de zi astfel încât să crească brandul Noi2, aşa că permanent caută spaţii potrivite pentru noi deschideri.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.03.2023, 16:30 228

La un an de la deschiderea primei cafenele Noi2 Café, Ana şi Andrei au deschis-o pe a doua. În Piaţa Romană la numărul 2, în clădirea Urban Hub.

O experienţă nefericită în postura de angajat l-a trimis pe Andrei Mangluţescu, în primăvara anului 2021, direct pe traseul antreprenoriatului. Domeniul ales are legătură cu viaţa personală, la fel şi numele pe care l-a dat afacerii sale - Noi2 Café. După cum aţi ghicit, e vorba despre o cafenea care a devenit astfel noul loc de muncă al unui cuplu de antreprenori.

„După o experienţă urâtă la angajator, am hotărât că este timpul să lucrez pentru mine şi să dezvolt ceva pe cont propriu. Am ales cafeaua pentru că asta ne-a plăcut dintotdeauna, iar relaţia noastră (a lui Andrei cu Ana, soţia lui - n. red.) a început într-o cafenea de cartier. Cu multă muncă şi pregătiri, în octombrie 2021 am deschis prima cafenea Noi2 Café, unde, pe lângă partea financiară, am investit şi mult suflet şi dragoste. Reprezintă ceea ce suntem - Noi2“, povesteşte Andrei Mangluţescu.

Experienţa lui de dinainte de cafenea a fost tot în universul HoReCa, aşa că avea cunoştinţele la purtător deja. Când au început să lucreze împreună la a pune cafeneaua pe picioare - prima, cea situată în zona Victoriei din Capitală - ajunseseră în punctul în care erau puţin speriaţi pentru că nu găseau un nume. Zilele treceau şi trebuia să pregătească un logo, o reclamă. Voiau să fie ceva personal, care să-i aducă şi aproape de viitorii clienţi.

„Până când am răspuns la simpla întrebare: «Despre cine este vorba în acest proiect?». E despre noi doi. Adică Noi2. Şi aşa a rămas. Iar în logo tot noi doi suntem reprezentaţi.“

De la deschiderea primei cafenele până acum, investiţia totală a ajuns la 20.000 de euro, doar pentru pornire fiind puşi la bătaie 12.000 de euro.

 Restul a venit pe parcurs. Cum ar fi fost prea scump să angajeze un designer care să le amenajeze spaţiul, spune Andrei Manglutescu, au ales să lucreze pe cont propriu, aşa că s-au inspirat de pe Pinterest şi de pe Instagram şi au făcut ce au putut mai bine.

„Ne place Friends (serialul „ n. red.). Cui nu-i place celebra cafenea din serial? Asta am căutat de la început, să avem un spaţiul plăcut, unde să vină grupuri de prieteni, să le auzim poveştile, să aibă canapeaua lor.“

La un an de la deschiderea primei cafenele Noi2 Café, Ana şi Andrei au deschis-o pe a doua. În Piaţa Romană, la numărul 2, în clădirea Urban Hub, un loc care reuneşte designerii şi producătorii locali din diferite domenii „ de la modă la cosmetice şi accesorii.

„Nu vreau să ne oprim aici. În fiecare zi mă gândesc cum aş putea să dezvolt brandul mai mult. Îmi doresc ca, până în 2025, să avem patru locaţii stabile în diferite zone ale Bucureştiului.“

Împreună, Ana şi Andrei Manglutescu lucrează zi de zi astfel încât să crească brandul Noi2, aşa că permanent caută spaţii potrivite pentru noi deschideri, perfecţionează conceptul şi gestionează tot ceea ce ţine de partea administrativă a proiectului.

„Când laşi clienţii să te vadă aşa cum eşti, să-ţi cunoască pasiunea pentru cafea şi îi primeşti ca într-o sufragerie, într-o atmosferă caldă şi plăcută, atunci câştigi o identitate.“

Andrei MangluŢescu spune că a văzut piaţa locală a cafelei dezvoltându-se foarte mult în ultimii ani, mai ales în Bucureşti.

„Vedem la tot pasul coffeeshopuri, reclame pe Instagram, competiţii. Mă bucur să văd cât de mulţi consumatori caută calitate şi vor să bea o cafea de specialitate. Suntem pe drumul cel bun, de asta sunt sigur.“

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO