Special

Jim Rogers: România este o ţară agrară. Faceţi-vă fermieri!

Jim Rogers: România este o ţară agrară. Faceţi-vă fermieri!

Autor: Mihaela Claudia Medrega

06.04.2012, 00:07 427

Jim Rogers, guru pieţelor financiare, spune că se bazează mai mult pe agricultură în prezent şi a recomandat românilor să devină fermieri, iar managerilor de portofolii de obligaţiuni le sugereză să îşi schimbe locul de muncă. El este sceptic că România va putea să treacă la euro în 2015 şi crede că România ar trebui să facă acest pas atunci când va fi pregătită şi dacă euro va mai supravieţui până atunci.

Rogers, unul dintre cei mai influenţi investitori la nivel mondial, recomandă celor interesaţi să facă mulţi bani să se specializeze în materii prime şi să înveţe chineza. El crede că este nevoie de multă muncă, mult scepticism şi multă pasiune pentru a înţelege ceea ce se întâmplă în lume.

Rogers a vorbit la Bucureşti la o conferinţă internaţională organizată de CFA România (Certified Financial Analysts - Asociaţia analiştilor financiari certificaţi internaţional) despre avantajele competitive ale României, transformarea Chinei în cea mai importantă ţară din lume sau schimbarea paradigmei în sectorul financiar. Totodată, el a oferit o serie de sfaturi de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO