Special

Pagina verde. Analiză ZF. O soluţie pentru reducerea deşeurilor de plastic, în aşteptarea Sistemului Garanţie-Returnare: consumul apei de la robinet în locul celei îmbuteliate

Pagina verde. Analiză ZF. O soluţie pentru reducerea...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.07.2022, 11:31 1107

Potrivit Comisiei Europene, accesul la apă de calitate mai bună la robinet ar putea reduce consumul de apă îmbuteliată cu 17% la nivelul Uniunii Europene Reducerea consumului de apă îmbuteliată are şi un impact pozitiv asupra mediului, prin reducerea emisiilor de CO2 şi a deşeurilor de plastic, ajutând totodată gospodăriile să facă economii.

Reciclarea plasticului, o tendinţă pe care Sistemul Garanţie-Returnare vrea s-o accelereze după implementarea în România, este doar una dintre modalităţile prin care impactul asupra mediului poate fi redus. Reducerea consumului de plastic este încă o variantă, iar consumul apei de la robinet în locul celei îmbuteliate joacă un rol important în acest scenariu.

Potrivit Comisiei Europene, accesul la apă de calitate mai bună la robinet ar putea reduce consumul de apă îmbuteliată cu 17% la nivelul Uniunii Europene. Reducerea consumului de apă îmbuteliată are şi un impact pozitiv asupra mediului, prin reducerea emisiilor de CO2 şi a deşeurilor de plastic, ajutând totodată gospodăriile să facă economii.

„Apa de la robinet (din Bucureşti - n. red.) a fost şi este potabilă. Apa Nova implementează un program anual de monitorizare de control în cadrul căruia sunt efectuate peste 6.000 de probe anual, fiind analizaţi 108.000 parametri, în 56 puncte de prelevare. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică efectuează monitorizarea de audit pe aceleaşi puncte de prelevare, prin intermediul unui program independent de prelevare şi analiză. Pentru punerea în operă a programului de monitorizare specificat, se realizează zilnic prelevări din punctele de prelevare, astfel încât să fie acoperite simultan toate sectoarele municipiului Bucureşti. Reţeaua de apă potabilă are o structură inelară, motiv pentru care calitatea apei potabile este aceeaşi în tot municipiul Bucureşti“, spun reprezentanţii Apa Nova, concesionarul serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare din Bucureşti, companie deţinută de Veolia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO