Special

Pagina verde. EcoNews ZF

Pagina verde. EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.12.2022, 00:00 25

Producătorul de medicamente Zentiva România a instalat panouri fotovoltaice la fabrica Labormed Pharma din Bucureşti, în baza unui parteneriat cu Electrica Furnizare, cele 372 de module fotovoltaice urmând să acopere o parte din consumul de energie electrică al unităţii de producţie şi să ajute la reducerea emisiilor de CO2 cu 50 de tone pe an. Montarea modulelor fotovoltaice de 540Wp s-a realizat pe acoperişul unităţii de producţie şi depozitare din Bucureşti a Labormed Pharma, puterea instalată fiind de 200 kW.

Potrivit directivei UE privind raportarea corporativă de sustenabilitate, aprobată pe 28 noiembrie 2022, companiile nu mai sunt evaluate doar dintr-o perspectivă economică-financiară, angajamentele faţă de ESG (Mediu, Societate, Guvernanţă) necesitând să fie integrate în strategia de afaceri şi misiunea unei organizaţii, pentru a răspunde cadrelor de reglementare şi aşteptărilor de la utilizatorii de informaţie corporativă.

„România trebuie să gândească dezvoltarea economică în tandem cu ceea ce înseamnă dezvoltare sustenabilă, cu accent pe eficientizarea utilizării resurselor şi pe o distribuţie mai echitabilă a bunăstării“, este una dintre concluziile Ambasadei Sustenabilităţii în România (ASR), ONG care promovează modelul economic sustenabil. ASR reuneşte peste 130 de companii şi ONG-uri. De 1 decembrie, ASR a identificat 11 unghiuri diferite din care poate fi privită realitatea românească atunci când vine vorba de sustenabilitate. Printre acestea se regăsesc mixul energetic, suprafaţa împădurită, risipa alimentară, construcţiile durabile.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO