Special

Pagina verde. EcoNews ZF din construcţii

Pagina verde. EcoNews ZF din construcţii

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.02.2023, 00:03 81

Producătorul de tâmplărie Barrier din Bacău a instalat în 2022 panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de 1.560 de metri pătraţi, acoperind astfel aproximativ 25% din necesarul de consum energetic al companiei.

Grupul TeraPlast, cu activitate principală în domeniul construcţiilor, şi-a extins anul trecut capacitatea de procesare prin divizia TeraPlast Recycling şi este acum cel mai mare producător de PVC rigid reciclat micronizat din Europa, potrivit propriilor date.

Producătorul de pavele Elis Pavaje din Alba, deţinut de familia Goţa, va monta în 2023 panouri fotovoltaice la fabrica pe care a inaugurat-o la finalul anului trecut în Arad. Scopul este reducerea amprentei de carbon, simultan cu economisirea resurselor.

Celco, producător de materiale de construcţii din Constanţa, a investit anul trecut 80.000 de euro pentru o instalaţie de reciclare a spărturii de BCA, astfel încât compania să nu mai genereze deşeu de BCA, provenind din sortarea cuburilor.

Producătorul de prefabricate ASA Cons din Turda are în plan instalarea de panouri fotovoltaice pe una dintre halele de producţie în acest an. Această investiţie ar trebui să acopere aproximativ 40% din consumul anual de energie al fabricii din Turda.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO