Special

Pagina verde. Indexul performanţei în schimbările climatice plasează România printre ţările cu „cele mai proaste rezultate la nivelul Uniunii Europene“

Pagina verde. Indexul performanţei în schimbările...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.12.2022, 00:05 56

Performanţa climatică a României a scăzut de la an la an. Astfel, dacă în 2019 România se afla pe poziţia 24, în 2020 ocupa locul 30, iar în 2021 a coborât din nou pe poziţia 38. Anul acesta, ocupă locul 43.

Polonia, Ungaria, Cehia, Franţa, Slovacia şi România sunt ţările cu „cele mai proaste rezultate la nivelul Uniunii Europene“ în ceea ce priveşte dezvoltarea energiei regenerabile, potrivit Climate Change Performance Index, care monitorizează performanţele a 59 de ţări din lume în ceea ce priveşte schimbările cli­matice. Aceste state sunt responsabile pentru peste 90% din emisiile de gaze cu efect de seră.

În clasamentul din acest an, România a coborât câteva locuri faţă de anul trecut în ceea ce priveşte evaluarea politicilor publice pentru performanţă climatică. Astfel, România se clasează pe locul 43. Lider este Danemarca, urmată de Suedia, Chile şi Maroc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO