Special

Pagina verde. Raport Greenpeace: Investiţii de 28 de milioane de euro ar putea asigura întregul consum de energie prin panouri solare în zece din cele mai mari oraşe din România

Pagina verde. Raport Greenpeace: Investiţii de 28 de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.06.2022, 00:07 1301

Cel mai mare consum de energie dintre oraşele din provincie incluse în cercetare este înregistrat în Iaşi, care consumă peste 6 MWh. Alte oraşe, precum Satu Mare şi Ploieşti, au un consum mai mic de 2 MWh anual.

Cu investiţii de circa 28 de milioane de euro, zece dintre cele mai mari oraşe din România, exceptând Bucureştiului, ar putea să-şi asigure întregul consum de energie din surse regenerabile, montând panouri solare pe acoperişurile clădirilor publice, este concluzia unui studiu realizat de organizaţia Greenpeace România.

Cel mai mare consum de energie dintre oraşele din provincie incluse în cercetare este înregistrat în Iaşi, care consumă peste 6 MWh. Alte oraşe, precum Satu Mare şi Ploieşti, au un consum mai mic de 2 MWh anual. Necesarul de investiţii pentru exploatarea potenţialului de energie fotovoltaică pe clădirile administraţiei locale variază între sub 1 milion de euro în Satu Mare şi 4,2 milioane de euro în Iaşi, la un cost mediu estimat de 750.000 de euro per MWp instalat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO