Special

Pagina verde. Videoconferinţa ZF Economia Verde. Revoluţie în cumpărături. Ce înseamnă Sistemul Garanţie-Returnare? Cristina Nesterov, Vacaju: Observ că multă lume refoloseşte sticlele. Este un lucru eficient şi acesta, dar avem şi mulţi clienţi care întreabă unde şi cum să recicleze

Cristina Nesterov, fondatoarea Vacaju: De un an şi jumătate, de când am lansat Vacaju pe piaţă, sustenabilitatea a fost o prioritate pentru noi. Este motivul principal pentru care am ales să ambalăm în recipiente de sticlă.

Cristina Nesterov, fondatoarea Vacaju: De un an şi jumătate, de când am lansat Vacaju pe piaţă, sustenabilitatea a fost o prioritate pentru noi. Este motivul principal pentru care am ales să ambalăm în recipiente de sticlă.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.07.2022, 00:05 152

♦ Din toate ambalajele pe care le pune pe piaţă, nu ajung mai mult de 10% înapoi pentru a fi reciclate, pentru că Vacaju livrează peste tot în ţară, dar returnarea sticlelor se face doar în Bucureşti.

Clienţii micilor branduri create de la zero de antreprenori locali, branduri sustenabile în modul în care îşi desfăşoară activitatea, îşi doresc să recicleze, însă nu totdeauna infrastructura disponibilă le este de ajutor, este constatarea Cristinei Nesterov, fondatoarea unui mic business care produce şi comercializează băuturi şi deserturi pe bază de caju sub numele de Vacaju.

„De un an şi jumătate, de când am lansat Vacaju pe piaţă, sustenabilitatea a fost o prioritate pentru noi. Este motivul principal pentru care am ales să ambalăm în recipiente de sticlă. Totul a plecat de la ideea de a livra clienţilor sticlele pline şi de a le recupera goale, în sistemul vechi pe care îl ştim din anii ’80. Încă nu am ajuns la acest ţel, dar din fericire avem parteneri care au organizat puncte de colectare pentru sticlele goale“, a spus Cristina Nesterov la videoconferinţa Economia verde, realizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Raiffeisen Bank, care a fost dedicată Sistemului Garanţie-Returnare.

Din toate ambalajele pe care le pune pe piaţă, nu ajung mai mult de 10% înapoi pentru a fi reciclate, spune ea, pentru că Vacaju livrează peste tot în ţară, dar returnarea sticlelor se face doar în Bucureşti. Recuperarea ambalajelor din ţară este mai dificilă, deoarece presupune costuri cu transportul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO