Special

România are resursele necesare, dar focusul ar trebui să fie pe atragerea investiţiilor care generează o producţie cu valoare adăugată mare. Volatilitate în piaţă va fi, inflaţia este persistentă, dar cine se adaptează va avea de câştigat!

TOP 1.000 CELE MAI MARI COMPANII DIN ROMÂNIA

România are resursele necesare, dar focusul ar trebui...

Florin Spătaru, ministrul economiei: Avem resursele, să le procesăm aici, să creăm acest lanţ de valoare, iar deficitul de balanţă comercială va fi redus semnificativ ♦ Ar trebui să ne uităm la reechilibrarea economică a ţării. Sunt zone care trebuie încă industrializate ♦ Dacă ne uităm mai în profunzime la ce este în coş, ne întristăm din cauza faptului că o mare parte dintre produsele pe care le putem produce aici sunt din import ♦ Dezvoltarea sustenabilă este unul dintre trendurile care se conturează pe termen lung.

România are resursele necesare, dar focusul ar trebui să fie pe atragerea investiţiilor care generează o producţie cu valoare adăugată mare. Volatilitate în piaţă va fi, inflaţia este persistentă, dar cine se adaptează va avea de câştigat. Focusul ar trebui să fie pe atragerea investiţiilor care generează o producţie cu valoare adăugată mare, sunt concluziile speakerilor care au participat la conferinţa „Top 1.000 cele mai mari companii din România”, eveniment organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Vodafone, CTP, ING, Philip Morris şi Teleferic Prahova.

„Mixul economic al judeţelor trebuie să ţină cont de avantajele competitive şi distribuţia echitabilă, atât a fondurilor europene şi naţionale, cât şi a demersurilor pe care le facem pentru a atrage investitori, nu doar străini, dar şi încurajarea capitalului românesc în a investi în anumite zone. (…) Avem resursele, să le procesăm aici, să creăm acest lanţ de valoare, iar deficitul de balanţă comercială va fi redus semnificativ”, a spus Florin Spătaru, ministrul economiei, în cadrul conferinţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO