Special

Trebuie să trecem prin criză împreună

Trebuie să trecem prin criză împreună

Autor: Cristian Hostiuc

23.11.2020, 00:06 810

Anul trecut, în a treia zi de joi din lună, în acelaşi loc, la hotelul Marriott, pe aceeaşi scenă, în aceeaşi formulă şi cu o sală arhiplină, discutam cu economistul polonez Witold Orlowski despre viitorul nostru economic. 

Noi marcam cei 30 de ani de capitalism, 30 de ani de business, 3 generaţii de antreprenori.  

Tema galei ZF 2019 era: cine duce România mai departe şi unde? 

Iar răspunsurile erau destul de optimiste. Eram în al optulea an de creştere economică, businessul din România depăşea 360 mld. euro, cel mai ridicat nivel din istorie, iar PIB-ul depăşea 220 mld. euro, la fel cel mai ridicat nivel din istoria noastră. 

Niciunul dintre noi, nimeni din lume, nu avea nici cea mai mică idee ce va urma, ce ne va lovi doar peste trei luni. 

Cred că Bill Gates, cel care adusese în discuţie în 2017 posibilitatea unei pandemii globale, se uita cu îngăduinţă la noi. 

Doamnelor şi domnilor, bună seara, sunt Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar, şi noi suntem aici, la Marriott, în plină pandemie de COVID-19, pentru a celebra cei 22 de ani de Ziarul Financiar. 

Şi mai ales pentru a-i saluta pe cititorii noştri şi comunitatea de business din România, motivul principal pentru care acest ziar a fost lansat în 1998. 

Astăzi, după 22 de ani, suntem mai mult decât un ziar, suntem ZF, cel mai complex produs media din România prin ceea ce realizăm în fiecare zi şi prin ceea ce adăugăm în fiecare an la acest brand. 

Cred că şi voi, cei care sunteţi aici în această seară alături de noi, pe zf.ro, pe Facebook, pe Instagram, pe LinkedIn, pe televizor, pe laptop, pe tabletă, pe telefon, în ţară sau în străinătate, aţi fi vrut să fiţi alături de noi aici, la Marriott. 

Dar cum toată lumea este închisă, noi vom realiza aici ceea ce făceam în fiecare an la gala anuală a ZF, cel mai important eveniment dedicat comunităţii de business din România.  

Pentru că trebuie să trecem prin criză împreună, în acest an invitaţii noştri speciali sunt 15 executivi români care au reuşit să urce în poziţii de top la nivel global şi cu care vom intra în legătură de acolo de unde sunt - Australia, Africa de Sud, America Centrală, Filipine, Croaţia, Cehia, Marea Britanie, Franţa. 

De asemenea, ca în fiecare an, vom premia cele mai valoroase companii din România, produsul nostru fanion, pe care îl realizează în fiecare an Sorin, Dana şi ceilalţi colegi. 

Alături de noi sunt şi partenerii noştri, cei care zi de zi consideră că asocierea cu Ziarul Financiar, în toate formele - ziar, zf.ro, ZFCorporate, anuare, suplimente, conferinţe sau emisiuni video - le aduce un câştig. În numele Ziarului Financiar, aş vrea să le mulţumesc tuturor. 

Pentru această seară, aş vrea să le mulţumesc celor care ne-au susţinut în organizarea galei ZF 22 de ani.

În final, vrea să mulţumesc echipei ZF, fie că sunt cei din redacţie, vânzări, marketing, video, HR, distribuţie, financiar, publishing. Pe cei mai mulţi nu i-am văzut faţă în faţă din martie, de când i-am trimis acasă, în carantină, în faţa Zoomului. 

Am reuşit să realizăm toate produsele ZF, ca în fiecare zi.  

Cred că nimănui nu îi place să lucreze de acasă. Şi cred că am trecut de la „vreau pământ”, acum 100 de ani, la „vreau să vin la birou!” 

La mulţi ani, Ziarul Financiar, pentru cei 22 de ani! Să fii în primul rând sănătos şi să ne aduci veşti bune.

În 1995 a lansat PRO TV, iar în 1998, Adrian Sârbu a lansat Ziarul Financiar. 

A fost la început un pariu necâştigător, poate înaintea vremurilor, dar apoi a devenit câştigător, când vremurile s-au schimbat, când economia şi businessul au început să crească, când au apărut mii, zeci şi sute de mii de afaceri noi, de la zero. 

Toţi aceşti mici antreprenori, alături de marile companii româneşti, private şi de stat, alături de investitorii străini, multinaţionale, de bănci, de companiile de consultanţă, de avocaţii de business, reprezintă comunitatea de business din România şi noi suntem vocea lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO