Special

ZF Tendinţe în piaţa de birouri 2022. Cererea pentru noi proiecte de birouri este tot mai mare în Bucureşti, dar nu mai vine nimic din urmă. În lipsa autorizaţiilor şi a unui nou PUG, dezvoltatorii caută alternative

ZF Tendinţe în piaţa de birouri 2022. Cererea pentru...

Autor: Cristina Bellu, Bogdan Alecu

27.03.2022, 10:40 817

Marile companii care cresc an de an cu sute sau mii de angajaţi nu mai au unde să se extindă în Bucureşti din cauza lipsei de noi proiecte, în condiţiile în care Primăria Capitalei blochează autorizaţiile de construire, reclamă marii dezvoltatori.

Lipsa noilor autorizaţii de construire pentru ca dezvoltatorii să poată continua construcţia de noi proiecte de birouri loveşte piaţa imobiliară din Capitală mai mult decât pandemia sau scumpirea materialelor de construcţie.

„Pe piaţă sunt companii precum Oracle care an de an cresc cu cel puţin 1.000 de angajaţi. Unde vor lucra aceşti oameni în condiţiile în care nu avem nicio clădire nouă în zona Barbu Văcărescu şi nu vine nimic din urmă nici în Centru-Vest?” a subliniat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties, în cadrul evenimentului ZF Tendinţe în piaţa de birouri 2022, realizat în parteneriat cu Iulius, myhive, Vantage Towers, Akcent Development, Theda Mar, Nhood şi Qult. În prezent, portofoliul de birouri al companiei este format din 101.000 mp de spaţii de birouri şi include One Tower, One Cotroceni Park Office Faza I, One Herăstrău Office şi One North Gate. Suprafaţa brută închiriabilă (GLA) a One United Properties va ajunge la 136.000 mp după livrarea One Cotroceni Park Office Faza II, estimată pentru decembrie 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO