Ştiri purificate de Philips

ZF Live. Marius Opriş, Ascendis: „Avem birou, puteţi veni“, cea mai nouă formă de motivare a angajaţilor din IT

ZF Live. Marius Opriş, Ascendis: „Avem birou, puteţi veni“, cea mai nouă formă de motivare a angajaţilor din IT
12.08.2021, 11:06 1229

Unii angajaţi din corporaţii abia aşteaptă să se întoarcă la birou, iar acest fenomen este tot mai des întâlnit în rândul IT-iştilor, care şi înainte de pandemie aveau posibilitatea de a lucra de acasă.

„Multe companii încearcă să îi facă pe oameni să se întoarcă la birou. În foarte multe cazuri oamenii vor asta, nu mai suportă să stea acasă. Ce mă uimeşte în prezent este că în zona de IT acum îi motivezi pe oameni spunându-le «Avem birou unde puteţi veni». Deci şi companiile de tehnologie încearcă măcar un model de lucru hibrid. Lumea de business clocoteşte, mulţi manageri şi angajaţi vor să se întoarcă la birou, iar o parte opun rezistenţă, pentru că s-au obişnuit deja de un an să lucreze de acasă“, a spus Marius Opriş, partener al firmei de training şi consultanţă Ascendis.

În opinia lui, mulţi angajaţi s-au confruntat cu burnout în perioada muncii de acasă, iar efectele acestuia se vor resimţi şi în următorii ani. Dacă în primele luni de la începutul pandemiei productivitatea oamenilor era mai mare în munca de acasă, ulterior aceasta a început să scadă semnificativ şi a ajuns la niveluri mai joase chiar de dinainte de pandemie.
 

AFACERI DE LA ZERO