• Leu / EUR4.9148
  • Leu / GBP5.5638
  • Leu / USD4.5152
Supliment ZF Austria

(P) Gebrüder Weiss România, un mix între know-how-ul austriac şi expertiza locală

26 oct 2020 Autor: Publicitate

1994 este anul în care cea mai veche companie de transport şi logistică din lume, Gebrüder Weiss, a decis să se extindă şi în România, prin filiala locală Gebrüder Weiss România. Încă de la început, compania a mizat pe investiţii importante în sedii, depozite, echipamente şi personal calificat.

Compania austriacă are în spate o experienţă de peste 500 de ani în transportul rutier, maritim şi aerian pentru toate tipurile de marfă, precum şi în elaborarea de soluţii logistice personalizate pentru diverse industrii. Cu peste 7.000 de angajaţi şi 150 de puncte de lucru proprii în 30 de ţări, GW s-a impus la nivel global ca furnizor de servicii logistice complete, implementând know-how-ul specific şi pe piaţa locală, prin Gebrüder Weiss România.

Aleasă ca punct strategic pentru pătrunderea şi dezvoltarea în zona central-estică a Europei,  Gebrüder Weiss România a beneficiat de la început de investiţii importante în sedii, depozite, echipamente şi personal calificat.

Iniţial, compania a oferit servicii de transport internaţional în regim de grupaj pentru clienţi din cadrul grupului, dar în timp s-a impus ca partener local de încredere, investind constant în soluţii logistice şi de transport de top şi formându-şi un portofoliu propriu.

În 2005, a fost deschis terminalul din Arad, în 2008, cel din Bacău. În 2011, au fost inaugurate terminalele de cross-docking din Sibiu şi Cluj, iar în prezent s-a ajuns la 9 terminale logistice şi de cross-docking situate în Bucureşti, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Braşov, Constanţa, Oradea şi Craiova.

1 ianuarie 2007, data aderării României la Uniunea Europeană, a adus, pe de o parte, simplificarea formalităţilor privind expediţiile internaţionale. Pe de altă parte, GW a plasat resurse importante în readaptarea personalului la noile condiţii de piaţă. Reorganizarea departamentală şi procedurală a fost susţinută de traininguri şi workshop-uri de specialitate. În mod firesc, a urmat extinderea portofoliului de servicii: în prezent, include transport rutier, feroviar, aerian şi maritim, soluţii logistice şi de depozitare.

Primăvara anului 2009 a marcat relocarea diviziilor din Bucureşti, exceptând divizia Air&Sea, pe autostrada A1, lângă Bolintin Deal, obţinând avantajul unei zone logistice mai extinse şi a unor tehnologii superioare.

În 2018, s-au investit 3,5 milioane de euro în extinderea filialei din Sibiu, ajunsă la o suprafaţă de depozitare de 2.500 mp şi 2.000 mp pentru operaţiuni de cross-docking şi s-a lansat serviciul Home Delivery, prin care compania livrează bunuri de tip cargo la domiciliu. În 2019 s-a deschis un hub logistic de 3.000 mp dedicat operaţiunilor Home Delivery, ce deserveşte întreaga ţară.

Strategia de digitalizare s-a materializat în 2020, iar compania pune la dispoziţia clienţilor săi platforma ETA (en. Estimated Time of Arrival), prin care aceştia pot vedea estimarea de livrare cu o fereastră de până la 2 ore, platformă disponibilă şi în România, integrată în website-ul companiei.

Deşi situaţia actuală este fără precedent şi greu de previzionat, 2020 găseşte Gebrüder Weiss România într-o poziţie solidă pe piaţa locală a transporturilor şi logisticii, pregătită să facă faţă provocărilor prin capacitatea sa de a deservi prompt nevoile partenerilor săi, prin infrastructură optimizată, soluţii flexibile, timpi de tranzit competitivi şi personal bine instruit.

 

Cu peste 650 de angajaţi, 60.000 m² capacitate de depozitare şi un portofoliu impresionant de

referinţe primite în urma implementării eficiente a unor soluţii logistice inteligente pentru clienţii

săi, Gebruder Weiss S.R.L. reprezintă cu succes în România compania sa mamă, Gebrüder

Weiss GmbH, cel mai mare furnizor privat de servicii logistice şi de transport din Austria.

 

T: +40.372.678.500

office.ro@gw-world.com

www.gw-world.com

 

 

 

Parteneri: