Supliment ZF Austria

Supliment ZF Austria. Dincolo de crize

26 oct 2022 Autor: Răzvan Botea

Criza energetică, inflaţia la cote istorice şi războiul de la graniţa României nu au speriat investitorii austrieci din România, care au continuat să aducă capital şi avans economic în 2022. Investitorii austrieci sunt încrezători în piaţa românească, fie că este vorba de construcţii, retail, piaţa bancară sau energie. Pentru 2023 toate prognozele sunt prudente, pentru că  incertitudinile rămân ridicate, dar în ciuda acestor semne de întrebare, companiile îşi văd businessul şi piaţa crescând.

Suplimentul ZF Austria „Dincolo de crize“, publicat cu ocazia Zilei Naţionale a Austriei, încearcă să realizeze o fotografie actuală a percepţiei investitorilor din Austria asupra pieţei din România şi prognozele privind evoluţiile viitoare.

Austria rămâne al doilea cel mai mare investitor străin în România după Germania. Cu un flux de investiţii străine directe de aproape 11 mld. euro, investitorii austrieci deţin 10,7% din  totalul investiţiilor străine directe care s-au derulat în România până la finalul lui 2021. Datele Băncii Naţionale a României şi ale investitorilor din piaţă arată că infuziile de capital în România nu s-au oprit în 2022. Investitorii austrieci în România din construcţii sau retail, două dintre cele mai importante segmente economice, privesc cu prudenţă 2023, dar şi cu optimism, iar investiţiile continuă.

 

Parteneri: