Supliment ZF Birouri

Galerie foto

Mobexpert şi Global Vision se asociază pentru a dezvolta şi amenaja birouri la cheie pentru IMM-urile româneşti. Această asociere vine într-o perioadă în care se vorbeşte tot mai des despre întoarcerea angajaţilor la birou

26 sep 2022 Autor: Cristina RoÅŸca

♦ Cele două companii au un proiect digital comun - 360 Office Solutions - dedicat segmentului de birouri.

Producătorul şi retailerul de mobilier Mobexpert, companie controlată de antreprenorul Dan Şucu, şi dezvoltatorul imobiliar Global Vision, fondat şi condus de Sorin Preda, se asociază pentru a dezvolta şi, respectiv, amenaja birouri pentru firmele autohtone mici şi mijlocii.

„Începând de anul acesta vrem să ne axăm mai mult pe segmentul dezvoltării de spaţii de birouri şi ţintim un anumit segment, şi anume cel al companiilor mici şi mijlocii. Împreună cu Mobexpert, putem să construim soluţii personalizate care să cuprindă, în special, pentru segmentul small şi medium, pachete la cheie, de la mobilier şi spaţiu până la furnizarea de sprijin în ceea ce priveşte tehnologia sau chiar finanţările“, spune Sorin Preda, fondator şi CEO al Global Vision.

Dezvoltatorul imobiliar fondat în urmă cu 18 ani asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect şi construcţii, dar şi administrare a proiectelor imobiliare deţinute de investitori privaţi şi instituţionali din România şi Europa Centrală şi de Est. Până în prezent, Global Vision a dezvoltat şi construit peste 1,7 mil. mp şi administrează aproximativ 800.000 mp în cadrul diviziei de property & facility management.

Impactul pandemiei asupra spaţiilor de birouri, asupra relaţiilor de lucru, a relaţiilor dintre proprietarii clădirilor şi chiriaşi a devenit un subiect de interes şi foarte des dezbătut. Potrivit unui studiu realizat de EY, în ultimii doi ani peste 55% din suprafeţele de spaţii de birouri au suferit modificări, fapt ce a scos în evidenţă o nevoie a pieţei, crescând astfel interesul de a găsi modalităţi prin care spaţiile de birouri trebuie adaptate la nevoile ocupanţilor lor.

Recent, atenţia a fost direcţionată spre modul în care companiile abordează „întoarcerea la birou“, iar obiectivul acestui parteneriat este de a ajuta companiile să se dezvolte, oferind soluţii complete pentru spaţiile de lucru.

Proiectul 360 Office Solutions by Mobexpert Office & Global Vision se adresează companiilor prin prisma a două direcţii: consultanţă specializată şi proiecte „custom made“ adaptate profilului si nevoilor acestora.

„Ne-am implicat în parteneriat alături de Global Vision din dorinţa de a oferi soluţii complete şi personalizate pentru spaţiile actuale de birouri. Ne dorim să nu privim pasiv schimbările radicale din zona spaţiilor de lucru, să sprijinim prin soluţii inovative un domeniu puternic afectat de pandemie. Divizia Mobexpert Office a oferit încă de la început, perspective noi asupra amenajărilor spaţiilor de lucru şi dorim să continuăm în acelaşi mod“, a declarat Dan

Åžucu, Fondator si PreÅŸedinte Mobexpert.

Global Vision, care este cunoscută pentru dezvoltările sale din segmentul de logistică, se uită acum către zona de office, într-o perioadă în care toată lumea vorbeşte despre revenirea la birou. Momentan, în continuare mulţi oameni lucrează fie de acasă, fie în sistem hibrid.

În acest context, al revenirii la birou după doi ani de pandemie, Mobexpert şi Global Vision au un proiect digital comun - 360? Office Solutions - dedicat segmentului de birouri.

„Ne-am implicat în parteneriat alături de Global Vision din dorinţa de a oferi soluţii complete şi personalizate pentru spaţiile actuale de birouri. Ne dorim să nu privim pasiv schimbările radicale din zona spaţiilor de lucru (...)“, a declarat Dan Sucu, fondator şi preşedinte Mobexpert.

Grupul Mobexpert a fost înfiinÅ£at în 1993 ÅŸi este în continuare o companie 100% românească.  ÃŽn acest moment, acesta este un business integrat, cu opt fabrici amplasate în patru centre de producÅ£ie, cu trei platforme logistice ÅŸi cu o reÅ£ea de circa 30 de magazine. Acestora li se adaugă divizia de office.

„Mobexpert Office poate oferi servicii complete de amenajare a spaţiilor de birouri, de la concept şi proiectare, autorizare, managementul proiectului, fit-out, mobilare, transport şi montaj, inclusiv relocări şi service. Traversăm o perioadă plină de schimbări pe piaţa de office şi acestea implică şi regândirea business-urilor şi actualizarea permanentă a ofertei de produse şi servicii destinate pieţei“, precizează Adelina Badea, CEO Mobexpert.

Potrivit unui studiu realizat de EY şi citat de Global Vision, în ultimii doi ani, peste 55% din suprafeţele de spaţii de birouri au suferit modificări. Acest lucru ilustrează nevoia companiilor de spaţii adaptate, personalizate.