Supliment ZF Rezidențial

Laguna va fi amplasată pe o suprafaţă de peste 10.000 mp, va avea o adâncime maximă de doi metri şi două plaje de peste 3.200 mp. Preţul unei chirii în complex va porni de la 2.500 de euro pe lună.

Din zonă industrială în destinaţie de vacanţă: Forty Management merge în zona Petrom City cu un proiect de leisure

8 mai 2023 Autor: Alexandra Matei

♦ Ideea din spatele proiectului care va fi dezvoltat de Forty Management îşi are originile în America, acolo unde Crystal Lagoons, o companie americană cu birouri în întreaga lume, a dezvoltat şi patentat o tehnologie care permite construirea şi întreţinerea unor lagune artificiale de dimensiuni nelimitate, la costuri reduse, oriunde în lume.

Forty Management, dezvoltator român de proiecte imobiliare cu destinaţie mixtă şi reconversie urbană verde, a demarat lucrările pentru Central District Lagoon City, un proiect care va cuprinde peste 400 de apartamente strict pentru închiriere, spaţii de biouri şi servicii, un hotel şi o lagună artificială amplasată în centrul complexului.

Ideea din spatele proiectului care va fi dezvoltat de Forty Management îşi are originile în America, acolo unde Crystal Lagoons, o companie americană cu birouri în întreaga lume, a dezvoltat şi patentat o tehnologie care permite construirea şi întreţinerea unor lagune artificiale de dimensiuni nelimitate, la costuri reduse, oriunde în lume. Investiţia, afirmă Lucian Azoiţei, CEO al Forty Management, va depăşi 120 mil. euro, iar proiectul va fi finalizat în aproximativ trei ani. Finanţarea provine atât din surse proprii, cât şi dintr-un credit bancar al unui consorţiu alcătuit din băncile CEC, Alpha Bank şi First Bank, potrivit dezvoltatorului.

„Este un proiect verde. Prin acest proiect ne propunem să redefinim noţiunile de life-style şi divertisment, aducând toate aceste facilităţi high-end chiar în centrul oraşului şi transformând Bucureştiul într-o destinaţie de vacanţă, cu ape turcoaz şi plaje.“

„Este un proiect care va pune Bucureştiul pe hartă ca destinaţie de vacanţă. Mai mult decât atât, Lagoon City este primul proiect imobiliar mixt verde din Europa Centrală, auto-sustenabil, în care toate utilităţile sunt produse in-house“, a spus Lucian Azoiţei, CEO al Forty Management.

Forty Management scalează acest proiect şi în alte trei capitale din regiune - Budapesta, Praga şi Varşovia -, iar valorile de investiţie, mai spune el, vor fi cuprinse între 140 şi 190 mil. euro fiecare, în funcţie de mixul realizat şi de nevoile identificate pe aceste pieţe.

Laguna va fi amplasată pe o suprafaţă de peste 10.000 mp, va avea o adâncime maximă de doi metri, şi două plaje de peste 3.200 mp. „Finalizarea lagunei este estimată pentru sfârşitul acestui an sau, cel mai târziu, începutul anului viitor. Ea va putea fi folosită pentru înot şi sporturi nautice în timpul verii şi parţial ca patinoar pe timpul iernii“, a detaliat Lucian Azoiţei.

În interiorul ei, subliniază Lucian Azoiţei, poate fi utilizată atât apă sărată, cât şi apă dulce. Laguna este umplută o singură dată, după care, prin intermediul apei de ploaie se va menţine şi se va filtra apoi cu ajutorul unor sisteme. Astfel, consumul de apă este minim, mai adaugă el. 

„Este o tehnologie verde, sustenabilă, care utilizează de 50 de ori mai puţină energie decât o piscină de aceleaşi dimensiuni. Există sisteme de pulsare ce încarcă negativ elementele chimice din apă care se depun din cauza greutăţii pe fundul apei. Există un robot care este controlat prin satelit pentru a curăţa şi filtra apa. Ea funcţionează ca un lac – plouă şi se umple”, a detaliat CEO-ul Forty Management.

Pentru o laguna de 10.000 mp, cum va fi cea din Central District Lagoon City, spune el, costurile de întreţinere se ridică la aproximativ 5.000 de dolari pe lună. 

Finalizarea lagunei, mai adaugă acesta, este estimată pentru sfârşitul acestui an sau, cel mai târziu, începutul anului viitor. Ea va putea fi folosită pentru înot şi sporturi nautice în timpul verii şi parţial ca patinoar pe timpul iernii.

Complexul va fi situat pe Strada Coralilor nr. 18, în sectorul 1 al Capitalei, în apropiere de Petrom City. La construcţia complexului vor lucra circa 3.000 de oameni, iar ulterior, după darea în folosinţă, în interiorul acestuia se vor crea peste 800 de locuri de muncă.