Supliment ZF X-Mas Gifts

X-mas gifts pentru toate simţurile

20 dec 2021 Autor: Cristina Roşca

Un bilet de avion sau o vacanţă reprezintă pentru iubitorii de călătorii cadoul ideal. Şi cum destinaţiile sunt prea multe pentru a fi acoperite într-o viaţă, deşi darul e de fapt acelaşi, el e totodată mereu diferit.

Această „regulă” se mai aplică în cazul pasionaţilor şi colecţionarilor, care se vor bucura de fiecare dată când vor primi încă un exemplar – diferit – al aceluiaşi produs, indiferent ce ar fi el – o sticlă dintr-o băutură rară, o bijuterie ori o operă de artă.

Pentru toţi iubitorii de frumos, pentru bon-vivants, pentru aventuroşi şi pentru curajoşi, dar şi pentru mulţi alţii, am creionat o serie de sugestii. Ce este interesant la ele e faptul că un astfel de dar ar bucura de fapt pe aproape oricine.

 

Pentru că de fapt experienţele sunt cele care fac o vacanţă de neuitat: „Vânătoare” de trufe – o experienţă gastronomică şi de aventură, 169 de euro per adult, complexul Valea Verde din satul Cund, judeţul Mureş. Oferta este valabilă pentru sejururi în perioada septembrie - februarie, cu şedere de vineri până duminică la Valea Verde.


PRODUCT PLACEMENT

Pentru a imortaliza cele mai frumoase momente şi experienţe: agendă din materiale reciclabile, în ediţie limitată, Nespresso x Johanna Ortiz, 74 de lei, magazinele Nespresso din toată ţara şi pe nespresso.com


Pentru cei mai curajoşi dintre curajoşi: „zbor” pe cea mai lungă tiroliană din lume, unde prinzi o viteză de 150 de kilometri la oră deasupra unui hău stâncos din creierii munţilor din emiratul Ras al Khaimah, preţ la cerere, visitrasalkhaimah.com.


Pentru că Dumnezeu stă în detalii: colier Queen’s Heart din aur de 18 carate, cu diamante şi un safir de 3,18 karate în formă de inimă, 59.700 de lei, bijuteriastil.ro şi în magazinele din reţea.


Pentru a trăi pe propria piele un strop de istorie: o noapte (sau mai multe) de cazare la hotelul Sofitel Old Cataract, din Aswan, Egipt. Hotelul este un monument istoric, astfel că te simţi un călător în timp, în vremurile în care Agatha Christie stătea aici şi scria, uitându-se cum trec bărcile pe Nil. Preţul pentru o noapte începe de la 250 de euro în sezon.


PRODUCT PLACEMENT

Pentru a celebra bucuriile şi evenimentele nobile din fiecare zi, indiferent unde am fi: Vinars Brâncoveanu X.O., iconicdrinks.shop

Brâncoveanu X.O., exemplul perfect al caracterului nobil, este un distilat de vin care celebrează autenticitatea momentelor aparte. Vinarsul Brâncoveanu a fost creat în onoarea celor 25 de ani de pace din Ţara Românească, din timpul domniei voievodului Constantin Brâncoveanu. Acest sortiment este maturat în butoaie de stejar pe o perioadă de cel puţin şapte ani, obţinându-se astfel o aromă cu o complexitate inconfundabilă.


Pentru că există frumos în orice lucru urât: tablou realizat de artista Tincuţa Marin, preţ la cerere, Jecza Gallery


Pentru a fi deasupra tuturor: zbor cu balonul deasupra munţilor din Vang Vieng, Laos, una dintre cele mai frumoase şi totodată cel mai puţin cunoscute ţări din Asia. Preţul variază de la un operator la altul şi se situează în jurul valorii de 100 de dolari.


Pentru a asculta doar muzica naturii: o sesiune de pescuit în Delta Dunării echivalează cu mai multe şedinţe de terapie, mai ales în extrasezon, când numărul celor care vin în zonă e mic. În realitate însă, Delta Dunării este o destinaţie care poate fi vizitată în orice anotimp, iar cazarea la complexul Green Village este ea însăşi o experienţă. Preţurile variază în funcţie de anotimp şi de lungimea şederii.