Suplimente

Cadouri-experienţă

Cadouri-experienţă

Autor: Cristina Roşca

24.12.2018, 12:33 93

Există cadouri greu de împachetat şi care nu încap sub brad. Sunt daruri creionate după chipul şi asemănarea acelora care preferă să iasă din sfera lucrurilor materiale şi aleg oricând o amintire sau o experienţă. Poate fi vorba de o vacanţă (preferabil în jurul lumii), de un curs de gătit sau de o lecţie de pilotaj (maşini sau avioane). Pe scurt, vorbim despre cadourile-experienţă dedicate hedoniştilor.

 
 

Cu capu-n nori, deasupra munţilor

 

Când sari cu paraşuta simţi un gol în stomac, iar cele 30 de secunde de picaj ţi se pot părea o eternitate sau un moment doar. Depinde de cum eşti setat. Abia apoi urmează coborârea către sol. Când zbori cu balonul simţi cum te ridici treptat deasupra tuturor pentru ca apoi să revii cu picioarele pe pământ.

E o senzaţie cu totul diferită, iar dacă cineva m-ar întreba ce recomand, nu aş şti ce să răspund. Aşa că am ales un zbor cu parapanta. Poate şi pentru că nu l-am încercat încă.

Nu cred că există mulţi copii care să nu îşi fi dorit să zboare.

Chiar şi unii adulţi păstrează acest vis. Doar câţiva şi l-au îndeplinit, mai exact aceia care au ajuns să piloteze avioane sau elicoptere. Şi totuşi, cred că zborul cu parapanta îţi oferă cel mai apropiat sentiment de zborul din copilărie.

Echipa ParapantaBrasov.ro le oferă curajoşilor şansa să îşi ia zborul de la Bunloc - Săcele sau din Poiana Braşov.

 
 

Un atelier de gătit alături de Chef Samuel le Torriellec

Există în continuare aceia care cred că dragostea trece mai întâi prin stomac. Chiar şi „necredincioşii“ ştiu însă cât de importantă e mâncarea. Pentru unii e o simplă necesitate. Pentru alţii poate fi o plăcere sau o modalitate de relaxare.

Există însă şi aceia care duc gătitul la rang de artă, iar printre aceştia se numără şi Chef Samuel le Torriellec. El este unul dintre acei oameni care a pus o cărămidă importantă la baza scenei culinare locale de astăzi. A venit pentru trei zile în România şi a rămas 10 ani, după cum spunea chiar el.

Pe scurt, Samuel le Torriellec este un chef cu experienţă Michelin, pasionat de sporturi extreme şi de tatuaje. Iar un atelier de private cooking alături de el, oferit de complice.ro (1.600 de lei), nu poate fi decât o incursiune în lume, bucătăriei fine.

 
 

O escapadă peste graniţă, în Ungaria

Se află la circa o oră de zbor de Bucureşti şi este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa. Da, este vorba de Budapesta, o capitală care reuşeşte să îşi poarte cu mândria istoria ultimelor secole, fără să fie un oraş prăfuit sau sobru. Şi asta pentru că, dincolo de arhitectura restaurată impecabil, oraşul este viu şi tânăr, cu zeci - poate chiar sute - de baruri şi cafenele hip care atrag turişti şi localnici deopotrivă.

Dar Ungaria este mai mult decât doar Budapesta, deşi oraşul-capitală este indubitabil perla coroanei. Urbe precum Eger, Pecs sau Visegrad sunt doar câteva dintre giuvaierele mai puţin cunoscute, dar care merită o şansă. Iar iubitorii de vin pot organiza o vizită în cunoscuta regiune Tokaj, unde se pot delecta cu vinul din soiul cu acelaşi nume. Iar după un ospăţ regesc, o vizită la una dintre sutele de băi termale reprezintă încununarea vacanţei.

 
 

O degustare de vin la cramele din România

Când spui vin, gândul te poartă repede către colinele domoale din Toscana sau către Franţa - această patrie a licorii lui Bacchus. Puţini ştiu că România este unul dintre cei mai mari producători europeni de vin, cu sute de crame - mai mari sau mai mici - care colorează harta viticolă locală. Tot mai multe dintre acestea îşi deschid porţile pentru turiştii care vor să înţeleagă procesul tehnologic din spatele licorii lui Bacchus şi care vor totodată să deguste vinurile „made in România“.

Pentru un pasionat de vinuri - dar nu numai, o vizită la cramele din Drăgăşani sau din Dealu Mare poate fi o aventură, o escapadă de weekend, o incursiune într-o lume nouă.

Revino.ro este o platformă care promovează turismul viticol şi vinul românesc, oficialii companiei organizând constant vizite la cramele din România (circa 100 de euro pentru o zi de persoană, cu transport şi mâncare incluse).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO