Suplimente

Ciprian Bidaşcă, Mecanex: Una dintre provocările la care lucrăm este schimbarea mentalităţii, aceasta fiind un apanaj al industriei în care activăm

Supliment Roca Investments

Cea mai mare încăpăţânare a lui Ciprian Bidaşcă a fost să nu închidă Mecanex, în contextul în care majoritatea companiilor din domeniu au dispărut sau au fost închise.

Cea mai mare încăpăţânare a lui Ciprian Bidaşcă a fost să nu închidă Mecanex, în contextul în care majoritatea companiilor din domeniu au dispărut sau au fost închise.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.12.2020, 00:05 301

Ciprian Bidaşcă provine dintr-o familie de antreprenori, atât tatăl, cât şi fraţii săi fiind implicaţi în afaceri şi conducând mai multe companii.

Când a preluat managementul Mecanex, în 2010, compania se afla în pragul falimentului. Şase ani mai târziu, a devenit acţionar majoritar al firmei, iar anul acesta a semnat parteneriatul cu ROCA. Toate acestea sunt momentele-cheie din cariera de business a lui Ciprian Bidaşcă, CEO al Mecanex, dar şi din evoluţia companiei de-a lungul timpului.

„Provin dintr-o familie de antreprenori. Atât tatăl, cât şi fraţii mei sunt implicaţi în afaceri, conducând mai multe companii. Am intrat în Mecanex în anul 2007, fiind responsabil de maketing şi vânzări, iar în 2010 am devenit CEO al companiei. Una dintre provocările la care lucrăm în Mecanex este aceea de a schimba mentalitatea, aceasta fiind un apanaj al industriei în care activăm, dar şi o rămăşiţă a istoricului de aproape 50 de ani al companiei.“

Cea mai mare încăpăţânare a lui Ciprian Bidaşcă a fost să nu închidă Mecanex, în contextul în care majoritatea companiilor din domeniu au dispărut sau au fost închise. Mecanex este însă o companie stabilă, cu un potenţial foarte mare, profilată pe un domeniu de nişă, care se bucură de o piaţă în expansiune, aproape fără limite.

„Ne aflăm într-un punct în care compania este pregătită să treacă la nivelul următor, iar parteneriatul cu ROCA va accelera cu siguranţă acest proces“, crede Ciprian Bidaşcă.

Spune că, atunci când se gândeşte la ROCA, se raportează ca la „un frate mai mare“ pentru Mecanex, unul care se implică intens în zona antreprenorială din România. Se identifică şi el cu principiile ROCA soluţie de private equity parte a Impetum Group, cele pe care le aplică atât în business, cât şi în viaţa personală: fair play, seriozitate şi profesionalism. În ceea ce priveşte viaţa personală a lui Ciprian Bidaşcă, „... sunt un familist convins, tatăl a doi copii, un om simplu cu pasiuni diverse. Îmi plac psihologia, tenisul, ciclismul, muzica, filmul şi sporturile de iarnă.“

Revenind la business, anul acesta a învăţat o lecţie importantă pentru viitor, şi anume că orice este posibil. De aceea, este important ca businessul să fie puternic, iar compania - flexibilă şi adaptabilă la orice scenariu inopinat. „Pandemia, prin suspendarea transporturilor şi prin atenţia spre produsele autohtone, a generat o conştientizare a importanţei producătorilor locali. De aceea, anul acesta mai mult decât oricând am reuşit să poziţionăm Mecanex ca un producător local de pompe industriale pe piaţa internă şi primim recunoaştere pentru asta“, spune Bidaşcă.

2021 îl vede ca pe un an fertil, cu multe proiecte şi provocări, dar îl va începe cu optimismul că va fi cel mai bun din ultimii cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO