Suplimente

Comunitatea celor 6.600 de lideri cu MBA „la purtător“

MBA Insider 2019

Comunitatea celor 6.600 de lideri cu MBA „la purtător“

Autor: Adelina Mihai

11.06.2019, 00:06 401

Programele de educaţie managerială de tip MBA sau Executive MBA oferite de şcolile de afaceri din România au adunat îm­pre­u­nă peste 6.600 de absolvenţi de la începutul anilor '90 până în pre­zent. Numai în ultimul an au absolvit cursu­rile unui astfel de program circa 200 de manageri şi antreprenori din România, iar ponderea ce­lor care vin şi din alte regiuni ale ţării creşte. Ce îl poate motiva pe un manager de top să se întoarcă din nou la şcoală şi să înveţe?

„Voiam să duc firma la un alt nivel de creştere şi sim­ţeam că pentru a ajunge acolo aveam nevoie de un nivel superior de cunoştinţe. Eu sunt adeptul auto­edu­ca­ţiei şi cred că învăţarea e un proces activ, care nu se te­rmină niciodată, citesc foarte mult şi îmi place să aflu mereu lucruri noi, mai ales pentru că sunt pasionat de ino­vaţie în business“, spune antreprenorul Victor Dragomirescu, absolvent al progra­mului de EMBA oferit de şcoala de afaceri ASEBUSS, care conduce busi­nessul Romanian Software, companie specia­lizată în furnizarea de soluţii software şi servicii pentru do­meniul resurselor umane.

Componenta de networking este un element extrem de apre­ciat de absolvenţii acestor progra­me, pen­tru că mana­gerii au ocazia să înveţe din expe­rien­ţa cole­gi­lor din alte industrii şi să vadă noi perspec­ti­ve ale unor pro­bleme uzua­le din business. De ase­me­nea, partea teo­re­tică este un alt element apreciat de absolvenţi, pentru că îi ajută să îşi structureze mai bine cunoştinţele de business pe care le-au acumulat până atunci.

„Partea teoretică este foarte bine pusă la punct şi m-a ajutat să structurez cunoştinţele de business pe care le aveam în aşa fel încât să pot vedea «big picture». Cred că aces­ta este cel mai mare atu al unui program de MBA, să poţi avea o privire de ansamblu asupra businessului“, a spus Mihai Alexandru Pop, absolvent al programului de MBA Româno-Canadian.

De 12 ani, Ziarul Financiar analizează piaţa programe­lor de educaţie managerială de tip MBA sau EMBA, având în fiecare an suplimente speciale dedicate acestei industrii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO