Suplimente

Cristian Logofătu, cofondator al integratorului de soluţii IT&C Bittnet: „Două nume mi-au schimbat viaţa“

ZF 22 de ani. Poveşti din business pentru business

Cristian Logofătu, cofondator al integratorului de...
25.12.2020, 13:00 442

„La 22 de ani terminam Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori şi aveam ca preocupare principală să nu fac armata. Aveam deci de ales dacă să continuu studiile în România sau să emigrez în America, cu gândul la a lucra pe Wall Street.

Soarta mi-a fost favorabilă şi am avut inspiraţia să rămân în România şi să încerc să aplic aici ce învăţam din site-urile americane. În vremea aceea, documentându-mă pentru lucrarea de licenţă, am descoperit două nume ce mi-au influenţat puternic visele şi apoi şi viaţa profesională.

Este vorba despre Peter Lynch, care m-a făcut să schimb visul pentru care venisem la această facultate, şi Warren Buffett. Desigur, este uşor să dai peste numele lui Warren Buffett când eşti student la Finanţe şi vrei să înveţi despre bursă, dar influenţa a fost semnificativă, schimbând visul de tinereţe din a fi un bun investitor, în a fi un manager care construieşte o poveste de succes, centrată în jurul bursei.

18 ani mai târziu, Bittnet este una dintre cel mai tranzacţionate companii pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, care foloseşte cu succes mecanismele pieţei de capital, arătând că toate poveştile americane funcţionează şi la noi, chiar dacă este nevoie de mult mai mult efort. Pe de altă parte, probabil că asta este adevărat despre orice vis, până la urmă nefiind vorba despre un plan Gantt al proiectului, ci despre o năzuinţă, speranţe, idei şi frânturi de imagini. Cred însă că e mai important să ne concentrăm pe ce se poate decât pe ce este greu. Astfel, în numai cinci ani, Bittnet a atras peste 50 de milioane de lei finanţări pe bursă, permiţându-ne să ajungem un grup de companii cu o echipă de peste 120 de persoane, afaceri de peste 100 de milioane de lei, pornind de la 0 în 2007. Precum vorba cea faimoasă: este important să alegi bine la ce să visezi, căci s-ar putea să ţi se întâmple.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO