Suplimente

La paradisul retailerilor

La paradisul retailerilor

Autor: Cristina Roşca

10.06.2019, 00:06 169

Cele trei afirmaţii de mai sus provin de la trei executivi diferiţi ce conduc businessuri din trei segmente ale comerţului local - modă, retail alimentar şi comerţ angro. Toate indică însă acelaşi lucru.

Pe piaţa din România comercianţii - indiferent de tipul lor - au găsit un adevărat paradis. Pe de-o parte pentru că românilor le place să meargă la magazin, la cumpărături, să se piardă printre rafturi. Pe de altă parte, pentru că deşi au mai puţini bani decât alţi europeni, consumatorii locali sunt mai dispuşi să lase o pondere mai mare din venit la casele de marcat, chiar dacă asta înseamnă că renunţă la alte cheltuieli, precum cele de recreere. Nu în ultimul rând, pentru că pe fondul majorărilor salariale a crescut puterea de cumpărare şi odată cu ea şi consumul privat: de alimente, modă, cosmetice, electro-IT, bricolaj sau mobilă.

Astfel, comerţul şi-a confirmat poziţia de cea mai importantă industrie a României, ca număr de firme şi ca business (220.000 de companii cu afaceri de peste 500 de miliarde de lei). Iar jucătorii din domeniu spun că direcţia viitoare este tot în sus pentru că apetit de consum încă există.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO