Suplimente

Peste 30 de şantiere cu proiecte de locuinţe sunt în lucru sau urmează să demareze în 2019

REZIDENTIAL

Peste 30 de şantiere cu proiecte de locuinţe sunt în...

Autor: Bogdan Alecu

17.04.2019, 00:06 1471

Proiectele de birouri atrag cele mai mari dezvoltări imobiliare, iar zone precum Bucureştii Noi, Militari sau Pipera vor găzdui în 2019 unele dintre cele mai mari şantiere pentru noi locuinţe, pe măsură ce dezvoltatori precum Prime Kapital sau AFI Europe au început sau vor începe lucrările.

„În prezent se lucrează în Bucureşti la un număr de circa 20 de proiecte rezidenţiale medii şi mari care vor li­vra anul acesta peste 5.000 de locuinţe noi, circa 3.000 din­tre acestea fiind concentrate în proiecte situate în ju­mă­ta­tea nordică a Capitalei, respectiv în zonele Barbu Văcărescu, Aviaţiei, Domenii, Pipera, Băneasa şi Bucu­reştii Noi - Chitila“, a spus Mihaela Pană, partner residential agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Chiar dacă unele proiecte sunt de mari dimensiuni, dez­voltatorii au fost precauţi, construind în etape, astfel că, în medie, fiecare proiect nou va avea 250 - 300 de unităţi.

Anul acesta gura de oxigen pentru piaţa imobiliară va fi reprezentată de faptul că noua legislaţie permite achiziţionarea celei de-a doua locuinţe cu TVA de 5% - dar numai dacă preţul acesteia nu va depăşi 450.000 de lei (aproximativ 95.000 de euro) sau 120 mp utili.

Cartierul cu cele mai multe locuinţe noi în acest an va fi Militari, iar zona luată în calcul include şi zona adiacentă Militari Residence, din Roşu, judeţul Ilfov.

Pe locul doi se află zona din Barbu Văcărescu-Floreasca, cu proiecte noi precum Cloud9, proiect aflat deja într-un stadiu avansat şi aproape de cea mai activă zonă de birouri din Bucureşti.

Fondul Prime Kapital condus de Martin Slabbert a anunţat două mari proiecte în Bucureşti, Avalon Estate, cu 800 de locuinţe, în Pipera şi Marmura Residence. Mai mult, Prime Kapital va demara anul acesta şi Silk District în Iaşi, cel mai mare proiect imobiliar mixt anunţat de un dezvoltator străin în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO