Suplimente

Sergiu Manea CEO al BCR

ZF 22 de ani. Poveşti din business pentru business

Sergiu Manea CEO al BCR
28.02.2021, 14:00 189

„La 22 de ani am început o etapă importantă în viaţa mea m-am angajat şi am luat primul salariu. A fost momentul în care m-am dus acasă la părinţi şi le-am spus că am câştigat primii mei bani, făcând primii paşi spre independenţa mea financiară. Am început să lucrez înainte de terminarea facultăţii la o bancă, într-o poziţie entry level în departamentul Instituţii Financiare, primul meu salariu fiind mic, chiar şi pentru acele timpuri.

Erau vremuri de tranziţie, de început de libertate, cu multe aspiraţii, în care viitorul pentru mine însemna să avem o ţară în care oamenii să se simtă împliniţi şi mulţumiţi de viaţa lor. Eu visam să devin bancher şi trader pe bursă, fascinat fiind de universul de pe Wall Street. Am ajuns trader, am avut ocazia să simt energia şi tumultul evoluţiei burselor, lucrând în companii din Viena şi Londra, dar, în timp, aspiraţiile mele au evoluat.

Cred că am ajuns în locul potrivit în care am şansa să contribui la bunăstarea şi prosperitatea românilor, chiar dacă această afirmaţie ar putea părea exagerată sau departe de situaţia reală. Cred cu tărie că activitatea bancară onestă şi corectă poate contribui la atingerea independenţei financiare la care românii aspiră de 30 de ani. Şi spun acest lucru după ce, împreună cu colegii mei, am discutat cu peste 400.000 de români de toate vârstele, despre viaţa lor, despre visurile lor şi despre modul în care noi îi putem ajuta să-şi transforme visurile în realitate.

Noua mea aspiraţie, care nu este de acum, ci de mulţi ani, de când am revenit în ţară, este să contribui la dezvoltarea conceptului de Gândit şi Fabricat în România, astfel încât noua generaţie să aibă un context favorabil în care să-şi dorească să rămână aici şi să se bucure de libertatea de a alege, libertatea de a visa, libertatea de a reuşi. Aşa cum ar trebui să fie atunci când ai 22 de ani.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO