Suplimente

Topul celor mai mari tranzacţii din 2019. Prodal 94 - Carpatina SA şi Lipomin SA

Topul celor mai mari tranzacţii din 2019. Prodal 94 -...

Autor: Florentina Niţu

02.02.2021, 10:40 690

Prodal 94, un important producător de pe piaţa băuturilor spirtoase, controlat de oamenii de afaceri de origine iraniană, Jabbar Kanani şi Bagher Karimzadeh, a cumpărat în prima lună din acest an companiile producătoare de apă minerală plată şi apă minerală carbogazoasă Carpatina SA şi Lipomin SA.

Lipomin SA şi Carpatina SA erau controlate de ACCESSION II Romania Limited, un fond de investiţii din Cipru. Astfel, Prodal 94, care realizează băuturi spirtoase sub branduri precum Stalinskaya (vodcă) şi Wembley (gin), acum are în portofoliu şi brandurile de apă minerală plată şi apă minerală Lipova şi Carpatina. De asemenea, compania are în gamă şi produse din import precum Rose Mary Spumant, Vermut şi Lichior, Stolichnaya Vodka şi Label 5 Whisky şi este prezentă şi pe segmentul economic de preţ cu brandurile Săniuţa şi Drobeta.

Prodal 94 a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 60 mil. lei, în creştere cu 8% faţă de anul anterior, şi un profit net de 9,8 mil. lei, mai mic cu 14% decât în 2018, având un număr mediu de 89 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO