Suplimente

ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Casa Noastră, în topul exportatorilor cu capital privat românesc

ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Casa Noastră, în...

Autor: Georgiana Mihalache

23.11.2021, 00:00 121

Ştefan Cherciu, fondatorul Casa Noastră din Craiova, compania care produce ferestrele QFort, cu afaceri de 65 mil. euro în 2020:

„O pondere de 75% din cifra de afaceri de 110-112 milioane de euro pe care o facem anul acesta vine de la export, adică exportăm de 82-84 de milioane de euro în 2021. În fiecare an ne dezvoltăm, cu precădere în Italia şi Franţa, unde avem acoperire naţională. În Italia, avem o cotă de piaţă de peste 10%, probabil 11-12%, pentru ferestrele din PVC. Spre sfârşitul anului, deschidem şi primul showroom în Elveţia. Doar exportatorii cu capital românesc care vor să se dezvolte, care au demonstrat că pot, că au o echipă în spate, un business scalabil şi o marjă netă de minimum 10% pot să rezolve deficitul comercial al ţării, dacă sunt ajutaţi.

Extinderea peste hotare este o mutare câştigătoare, pentru că pieţele sunt mult mai mari, marjele sunt de minimum trei ori faţă de cele din România şi ferestrele noastre sunt superioare celor fabricate în vest. Cu mult curaj, cu o pregătire prealabilă, strategie corectă şi răbdare, se pot cuceri pieţele externe, una câte una.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO