Suplimente

ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Grupul Electroalfa: Exportul este 10-15% din business. Vrem să creştem

Gheorghe Ciubotaru

Gheorghe Ciubotaru

Autor: Roxana Petrescu

23.11.2021, 18:00 168

Grupul Electroalfa, specializat în producţia de echipamente electrice, construcţii metalice şi lucrări de antreprenoriat, controlat de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, spune că exportul aduce în acest moment circa 10-15% din businessul consolidat, intenţia fiind de a împinge produsele realizate local prin viitoare achiziţii de companii internaţionale.

„Creşterea proiectelor la export se bazează în principal pe parteneriate cu firme locale care ne pot asigura suportul privind cerinţele tehnice şi comerciale din zonă. Dezvoltăm parteneriate pe termen lung cu companii mulţinaţionale de top, din Franţa şi Germania, cu operaţiuni globale. Ca element strategic viitor, avem în analiză posibilitatea achiziţionării unei firme de profil similar, dar de mici dimensiuni pe pieţele de interes (vestul Europei) şi promovarea produselor făcute în România sub brandul local achiziţionat într-o primă etapă, ulterior promovând brandul Electroalfa”, spune Gheorghe Ciubotaru, preşedintele grupului de firme Electroalfa. “Internaţionalizarea afacerilor Electroalfa se manifestă de multă vreme, însă în perioada următoare se va concretiza prin dezvoltarea de produse noi adaptate pieţelor externe, în special în domeniul energiei regenerabile”, a mai precizat Gheorghe Ciubotaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO