Braşov Running Festival, o competiţie de atletism dedicată amatorilor, dar şi profesioniştilor, estimează că va reuni, la ediţia din acest an, peste 20.000 de participanţi, mai mult decât la evenimentul de anul trecut.
„Pe 21-22 septembrie anul acesta va fi ultima ediţie de septembrie a Braşov Running Festival, iar de anul viitor vom muta competiţiile în octombrie. Aceste schimbări sunt cauzate de calendarul evenimentelor sportive de interes global şi a trebuit să ne adaptăm ca să putem alinia la start staruri mondiale. Anul acesta estimăm că în cursa de zece kilometri vom avea circa 1.200 de alergători, iar pe toată competiţia, şi pe celelalte probe, o să ajungem la 2.500 de alergători. Estimăm că vom depăşi numărul de spectatori de anul trecut, de circa 20.000“, a spus Daniel Santa, fondatorul acestui proiect, la emisiunea online ZF Braşov te inspiră!.
Prima ediţie a Braşov Running Festival a avut loc pe finalul pandemiei, la acel moment fiind impusă o limită maximă de participanţi.
„Am pornit în acest proiect împreună cu fostul preşedinte al Federaţiei de Atletism, Florin Florea, care mi-a oferit sprijin. Am avut o ediţie-pilot, iar acum ne pregătim de ediţia a patra. Cea din acest an este prima ediţie în care nu mai facem pionierat şi nu mai experimentăm, ci construim pe o bază solidă, deja testată. Am construit un eveniment de talie mondială, cu o echipă care nu a mai făcut asta.“
Astfel, efortul de a atrage anul acesta alergători de nivel ridicat a fost mult mai mic decât cel de acum trei ani, când evenimentul încă era puţin cunoscut.
Traseul de alergare pentru Braşov Running Festival se află în cartierul Coresi din Braşov, unde Daniel Santa spune că a găsit condiţiile potrivite pentru competiţie.
„Ne-am dorit să avem infrastructura unui eveniment care să-şi permită să concureze cu marile competiţii de atletism. Traseul nostru este construit pe o suprafaţă de 3,3 kilometri, care este alergată de trei ori.“
Mai departe, iniţiatorul competiţiei spune că îşi doreşte ca autorităţile locale şi naţionale să înţeleagă potenţialul acestui eveniment pentru România, o ţară emergentă pe zona de alergare, ceea ce arată că piaţa se va maturiza în anii următori, iar standardele vor creşte.
„Sper să conturăm o adevărată industrie a evenimentelor de alergare. Cred că, pe zona de alergare, România este acum la cel mai jos nivel din istorie. În trecut, am fost una dintre cele mai importante ţări din Europa din acest punct de vedere.“
Obţinerea performanţelor este imposibilă fără infrastructura potrivită, crede Daniel Santa, care dă ca exemplu Ungaria, o ţară cu o infrastructură spectaculoasă în sport, ceea ce se reflectă şi în rezultatele pe care le are în sportul de performanţă.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE