♦ Un weekend pentru două persoane la Akasha Retreat costă 360 de euro, iar pentru o săptămână preţul poate ajunge la 1.000 de euro cu toate mesele şi clasele incluse şi acces la saună şi jacuzzi.
Irina Jeswal împreună cu mama şi mătuşa ei au găsit în satul Peştera din judeţul Braşov, în 2016, locul pe care l-au considerat perfect pentru a dezvolta Akasha Retreat, un refugiu pentru cei care vor să se deconecteze de la stresul de zi cu zi. Recent, cele trei antreprenoare au deschis un nou spaţiu în Bran, sub numele de Villa Alba.
„Am început acum aproape opt ani, în Peştera, acest concept adus de noi în România după şederea în India, în Thailanda, în Cambodgia. Am vrut să facem ceva similar în România. Ideea a fost să creăm un spaţiu pentru relaxare, yoga, meditaţie, mâncare sănătoasă şi linişte“, a povestit Irina Jeswal la emisiunea online ZF Braşov te inspiră!
Akasha Retreat este un business de familie în care Irina a venit cu partea de yoga şi meditaţie, mama ei, Daniela Răileanu, a adus experienţa sa în organizare şi administrare, iar mătuşa Irinei a contribuit cu experienţa de doctor în Marea Britanie şi se ocupă de crearea meniurilor echilibrate din punct de vedere nutriţional.
Cam un an şi jumătate au căutam cele trei antreprenoare spaţiul în care se află acum Akasha Retreat, în care să investească. Au mai avut opţiuni şi în alte zone, dar nu îndeplineau toate condiţiile pe care ele le urmăreau. Priveliştea din Peştera însă le-a cucerit.
„În 2016, lumea era altfel, mulţi nu credeau că vom rezista foarte mult. Este o experienţă diferită ceea ce oferim noi, iar pe vremea aceea existau foarte puţini profesori de yoga în România. Ne-am ambiţionat însă să rezistăm, chiar dacă nu a fost uşor. Până la pandemie, aveam 80% oaspeţi internaţionali. Noi cunoaştem mult pieţele din afară şi ştim ce caută clienţii.“
Investiţia iniţială în Akasha Retreat a fost de aproximativ 600.000 de euro, bani care au fost recuperaţi până acum. Anul acesta, fondatoarele Akasha au deschis un nou spaţiu în Bran.
„Se numeşte Villa Alba. Aici se poate rezerva cazare şi se poate lua masa, suntem la un sfert de oră de mers cu maşina de Akasha. Pe viitor, vrem să organizăm evenimente speciale, cu muzică, şi retreaturi mai intime, de maximum 12 persoane, deoarece capacitatea este de şase camere duble. Au fost aproape şase luni foarte intense, de renovări, dar acum spaţiul este deschis. Am investit poate chiar mai mult decât la Akasha.“
La retreatul din satul Peştera, oaspeţii se pot bucura de două clase de yoga pentru începători în fiecare zi, drumeţii ghidate, activităţi precum meditaţii, masaj, saună, jacuzzi, sound healing cu boluri tibetane. Echipa promovează mâncarea sănătoasă, mai puţin procesată.
„Staff-ul numără în total în jur de 16 persoane pentru 11 camere. Avem clienţi loiali, rata de revenire este destul de mare. Lumea îşi doreşte să evadeze din stresul cotidian, din oraşe. Când am cumpărat pensiunea unde am dezvoltat Akasha, veniturile erau medii. După deschiderea noastră, a crescut de cinci ori cifra de afaceri.“
Un weekend pentru două persoane la Akasha Retreat costă 360 de euro, iar pentru o săptămână preţul poate ajunge la 1.000 de euro cu toate mesele şi clasele incluse şi acces la saună şi jacuzzi.
„Am avut oaspeţi de peste tot din Europa. Prezenţa aeroportului din Ghimbav, recent deschis, începe să-şi facă simţite efectele. Ponderile românilor şi ale străinilor care ne vizitează sunt egale. Anual, avem în jur de 4.000 de turişti, iar cam 30% din clientela noastră vine de mai multe ori pe an.“
Irina Jeswal spune că ea împreună cu mama şi cu mătuşa ei s-au gândit la un moment dat să ducă modelul Akasha Retreat şi la Cluj şi încă iau în calcul să mai deschidă şi alte locuri similare în România. Totuşi, extinderea nu se află pe lista de priorităţi.
„Momentan analizăm oportunităţile. Anul viitor vom lansa franciza Akasha, deoarece am avut propuneri şi din România, şi din alte ţări. Localizarea este esenţială, este nevoie de proprietari foarte implicaţi, de atenţie la detalii.“
Irina Jeswal, cofondatoare, Akasha Retreat: Când am cumpărat pensiunea unde am dezvoltat Akasha, veniturile erau medii. După deschiderea noastră, a crescut de cinci ori cifra de afaceri.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE