♦ Complexul imobiliar Radisson Blu Grand Mountain Resort se ridică pe un teren din zona localităţii Cristian de lângă Braşov, pe o suprafaţă de aproape trei hectare, unde a fost în trecut o fabrică de cărămidă, abandonată de peste 25 de ani. Investiţia este de circa 15 mil. euro.
Ionuţ Nicolescu, un investitor din imobiliare, fondator al companiei Grand Development, care face în judeţul Braşov un ansamblu de 46 de vile, a finalizat prima etapă a proiectului, constând în 11 unităţi, şi se pregăteşte de demararea următoarelor etape.
„Proiectul are în total 46 de vile cu una, două sau trei camere, 20 de camere de hotel de aproximativ 30 de metri pătraţi utili fiecare, un restaurant, un spa şi o sală de conferinţe de 200 de metri pătraţi. Deocamdată am finalizat prima fază, constând în 11 vile. La jumătatea lunii octombrie ar trebui să demarăm faza a doua. Termenul pentru finalizarea completă este T4/2026“, a spus Ionuţ Nicolescu la emisiunea online ZF Braşov te inspiră!
El este unul dintre fondatorii companiei de consultanţă imobiliară SVN România, dar şi cofondator al holdingului imobiliar Meta Estate Trust, listat la Bursa de Valori Bucureşti. Din ambele businessuri s-a retras însă în 2023.
„Am experienţă de peste 15 ani în real estate, am activat pe piaţa rezidenţială. Braşovul este unul dintre oraşele care mi-au plăcut cel mai mult, încă din 2019 mă uit la această piaţă. Este un oraş unde proiectele livrează randamente ridicate datorită sezonalităţii.“
„Aeroportul recent inaugurat va aduce şi el o creştere de la an la an, aşa că probabil peste doi ani mult mai mulţi turişti vor căuta Braşovul. Se anunţă proiecte foarte bune pentru acest oraş, foarte multe branduri internaţionale vor veni aici.“
De altfel, în luna iunie 2024, şi compania sa, Grand Development, a semnat un contract de franciză cu lanţul hotelier Radisson, iar în acest moment proiectul de vile se dezvoltă sub acest brand, purtând numele Radisson Blu Grand Mountain Resort, primul resort cu vile clasificat la cinci stele din România.
„Am ales să semnăm cu Radisson pentru că a avut nişte condiţii foarte bune. Acum trebuie să modificăm conceptul după cerinţele lor, să respectăm dimensiunile camerelor, ale băilor. Suntem în etapa de reproiectare.“
Complexul imobiliar se ridică pe un teren din zona localităţii Cristian de lângă Braşov, pe o suprafaţă de aproape trei hectare, unde a fost în trecut o fabrică de cărămidă, abandonată de peste 25 de ani. Terenul se află la 1,9 kilometri de DN1, chiar în mijlocul pădurii, spune Ionuţ Nicolescu. Investiţia sa este de circa 15 milioane de euro.
„Am reuşit să aducem toate utilităţile, a fost o muncă mare în acest sens. Proiectul a demarat în 2022 şi a fost conceput pentru a fi administrat de un lanţ hotelier, ca un resort cinci stele. Pe atunci nu ştiam că vom semna cu Radisson.“
Modelul de business presupune vânzarea unei părţi dintre vile către investitori, randamentele fiind ridicate tot timpul anului. Ei au posibilitatea de a locui în aceste vile, iar în timpul în care nu stau acolo, le pot închiria în regim hotelier.
„Credem că randamentele vor fi între 11% şi 12%. Vrem să şi păstrăm în administrare câteva unităţi, nu vrem să vindem mai mult de 30 din cele 60, care cuprind vilele şi camerele de hotel. Preţurile pleacă de la 320.000 de euro plus TVA pentru vile, dar momentan nu am început vânzările.“
Ionuţ Nicolescu spune că, după pandemie, Braşovul a atras foarte mulţi bucureşteni care s-au relocat, chiar dacă lucrează în continuare în Capitală. Accesibilitatea cu trenul este foarte bună, iar unii angajaţi mai pot lucra şi de acasă în mare parte din timp, motiv pentru care oraşul de sub Tâmpa a devenit o opţiune tot mai căutată. În acest sens, şi dezvoltatorii şi-au adaptat oferta.
„Vedem în Braşov nişte proiecte foarte bine dezvoltate, urmează să vedem proiecte-butic cu 20-30-50 de apartamente. Ştiu de un proiect chiar cu 16 apartamente, foarte bine poziţionat, aproape de Biserica Neagră. Preţul unei proprietăţi peste medie depăşeşte 3.000 de euro pe metru pătrat.“
Grand Development, compania fondată de Ionuţ Nicolescu, mai are în vizor un teren pentru care a reuşit să ajungă la un acord cu proprietarul şi care se află în Poiana Braşov. Antreprenorul spune că preţurile terenurilor de pe lângă Braşov sunt cuprinse între 80 şi 200 de euro pe metru pătrat, în funcţie de accesul la utilităţi, iar în oraş pot ajunge şi la 1.000 de euro pe metru pătrat.
„În Poiana Braşov, în acest moment, un teren autorizat ajunge la 500-600 de euro pe metru pătrat“, adaugă el.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE