Iosif Pazuric este astăzi unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din agrobusiness, controlând grupul Nutrientul din judeţul Bihor. Spiritul antreprenorial îl are însă dintotdeauna.
citește mai multIosif Pazuric este astăzi unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din agrobusiness, controlând grupul Nutrientul din judeţul Bihor. Spiritul antreprenorial îl are însă dintotdeauna.
citește mai multAdina Rada, consultant în educaţie şi în digitalizare, afirmă că oraşul Oradea s-a transformat considerabil în ultimii ani şi continuă să se dezvolte pe multiple planuri, unul dintre ele fiind educaţia. Spre exemplu, sunt peste 20 de şcoli în reabilitare sau în plan de reabilitare.
citește mai multRomeo Ionescu, cofondatorul hotelului Ramada din Oradea, spune că toată viaţa a trăit în acest oraş şi tot aici şi-a construit „cariera“ de antreprenor, aşa că vede şi simte la prima mână cât de mult s-a schimbat urbea.
citește mai multBeneamin Rus, fondatorul grupului Selina, este antreprenor de mai bine de trei decenii şi spune despre sine că dacă există un capitol la care a excelat, acela e curajul. Astfel, a reuşit să construiască, fără experienţă anterioară în domeniu, unul dintre cei mai mari actori din piaţa de construcţii.
citește mai multIntrarea României în Schengen pe cale terestră a fost una dintre cele mai bune veşti pe care le-a primit recent compania Congips, un producător de polistiren din Oradea, afirmă Andrei Lezeu, general managerul acesteia.
citește mai multAntreprenorul orădean Gabriel Ciordaş a început să investească în IT în 1999, făcând pagini web mărunte, după cum spune chiar el.
citește mai multŞerban Beleneş este un antreprenor originar din Oradea, dar care a locuit 17-18 ani în Bucureşti. La un moment dat, acum circa patru ani, a decis să se întoarcă acasă. Tot atunci, a pus bazele Raze Medical Center din Oradea, primul său pariu antreprenorial din domeniul medical.
citește mai multCofetăria Elidor Pan a fost deschisă de familia Ileanei Boroş în anul 2012 undeva la periferia oraşului Oradea. Astăzi, 13 ani mai târziu, urbea s-a dezvoltat, la fel şi afacerea ce vinde produse de patiserie, panificaţie şi cofetărie. Aceasta din urmă a ajuns la 500 de clienţi pe zi, 70 de angajaţi şi afaceri anuale de circa 10 mil. lei.
citește mai multTeodora Chifor, fondatoarea Asociaţiei EduBiz ce îşi are sediul în Oradea, spune că e un mit că tinerii de astăzi sunt dezinteresaţi. În realitate, ei sunt oglinda adulţilor care îi înconjoară.
citește mai multMătura este un produs aproape nelipsit din orice gospodărie, însă originea bunului şi povestea lui sunt, de cele mai multe ori, necunoscute. Spre deosebire de un aspirator, de exemplu, o mătură nu vine nici cu instrucţiuni de folosire, nici cu prea multe detalii despre producător şi locul unde a fost făurită.
citește mai multGabriel Dunca e antreprenor de 16 ani, de când a fondat businessul Dunca Construct, specializat în importul, distribuţia şi vânzarea de placă ceramică (gresie, faianţă). Astăzi, compania a ajuns la afaceri de peste 50 mil. lei, după o creştere de două cifre (peste 10%) în 2024. Un avans chiar mai alert e bugetat pentru acest an.
citește mai multPandemia a schimbat atât obişnuinţele de consum, cât şi profilul tipic al clientului de la Băile Felix. Tradiţional, staţiunea era văzută drept o destinaţie curativă, datorită calităţilor apei termominerale. Şi asta nu numai pe plan naţional, ci şi pe plan internaţional. Înainte de ’90, clientela internaţională – nordică, germană, chiar anglofonă – era extrem de prezentă. Şi turiştii din Israel veneau la Băile Felix, spune Răzvan Pîrjol, CEO al Turism Felix.
citește mai multWenford Academy a pornit la drum în 2007, când Ştefan Adrian şi soţia sa au deschis prima creşă privată. Aceasta avea trei copii, din care unul al lor, care astăzi e student la Timişoara, şi şapte angajaţi.
citește mai multProducătorul de parfumuri de rufe, de cameră şi de maşină Kifra, care deţine o fabrică proprie în Oradea, a ajuns să acopere mai multe pieţe din Europa, în frunte cu Marea Britanie şi Germania. În anii care urmează, dezvoltarea va viza atât România, cât şi pieţele externe, spune Claudiu Ţăran, cofondator al businessului.
citește mai multPreluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE