ZF TechDay

VIDEO. ZF TECH DAY. Dănuţ Eremenco, CEO al MGT Educational: Am încheiat 2020 cu o creştere de peste 24%. În 2021 ne propunem un avans de peste 20% şi să atingem astfel pragul de 10 mil. euro

05.03.2021, 00:05 Autor: Alexandra Cepăreanu

♦ În 2020, tabletele grafice, monitoarele interactive, camerele de colaborare şi videoconferinţe şi-au dublat volumul comenzilor ♦ Anul trecut, tabletele grafice au devenit dispozitive importante în predarea online şi în viziunea ministerului educaţiei.

MGT Educational, distribuitor de soluţii şi echipamente profesionale audio-video şi IT, activ de peste 20 de ani pe piaţa locală, a înregistrat o creştere de peste 24% a cifrei de afaceri anul trecut, iar pentru anul în curs compania are ca obiectiv atingerea pragului de 10 mil. euro.

„În 2020, pentru al doilea an consecutiv, am înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de peste 24%. În 2021 ne propunem o creştre a cifrei de afaceri de peste 20%, adică să atingem astfel 10 milioane de euro şi dezvoltarea portofoliului de soluţii pentru digitalizare cu accent pe inovaţie şi securitate”, a spus Dănuţ Eremenco, CEO al MGT Educational, în cadrul emisiunii ZF TECH DAY.

În timp, compania şi-a diversificat activitatea, iar în prezent liniile de business acoperă atât segmentul de retail online şi offline, dar şi partea de B2B.

„Avem un portofoliu de activitate ce acoperă mai multe cerinţe în piaţă şi se adresează mai multor tipuri de aplicaţii şi profiluri de clienţi. Aproape jumătate din business acoperă canalele de retail - offline şi online, iar cealaltă parte, ce înregistrează o creştere semnificativă în fiecare an, este desfăşurată prin canalul B2B.”

De asemenea, compania a dezvoltat şi un portofoliu de soluţii ce susţin transformarea digitală în trei direcţii: videocolaborare – furnizare de soluţii atât pentru procesul de predare cât şi pentru prezentări şi conferinţe -, managementul documentelor - soluţii pentru digitalizarea documentelor hardware, software, servicii, semnătură electronică - şi digital signage - soluţii complexe de afişaj digital pasiv sau interactiv care vizează spaţii comerciale, unităţi de birouri, instituţii de învăţământ.

Astfel, creşterea înregistrată anul trecut a fost susţinută de creşterea cererii pentru produse precum tablete grafice, monitoare interactive, camere de colaborare şi videoconferinţe. Astfel, pentru aceste produse a fost înregistrată o dublare a numărului de comenzi în 2020, faţă de 2019. „Anul trecut, tabletele grafice au devenit dispozitive importante în predarea online şi în viziunea Ministerului Educaţiei“, a adăugat Dănuţ Eremenco.

El a explicat că tabletele grafice sunt o soluţie ce poate fi utilizată pentru interacţiuni la distanţă în mai multe sectoare de activitate, precum sănătate, retail, financiar-bancar, în turism, educaţie, dar şi în sectorul public.

„Soluţia Wacom ajută companiile să aplice tehnologia în cea mai umană activitate - creativitatea. Oamenii pot desena, picta, inova, pot lua notiţe, pot face calcule, toate în format digital.”

CEO-ul MGT Educational a menţionat că brandul Wacom, care produce tabletele grafice şi alte astfel de echipamente, este prezent pe piaţa locală de aproape 20 de ani, timp în care compania a tot diversificat gama de produse ce aparţin brandului.

O provocare în anul 2020 a fost reprezentată de stocurile de produse, a relatat Eremenco. „Am simţit şi noi efectele negative ale pandemiei, în special în prima jumătate a anului trecut. Aceasta nu s-a datorat lipsei de cerere, cât sincopelor apărute în aprovizionare pentru că unii furnizori, în special cei din Asia, au fost nevoiţi să închidă temporar fabricile sau să reducă capacitatea de producţie. Însă, stocurile locale pe care le-am avut ne-au asigurat activitatea pentru o perioadă. De asemenea, mutarea orelor în online şi telemunca au lăsat amprente importante în distribuţia soluţiilor noastre”, a conchis Dănuţ Eremenco.

Emisiunea ZF TechDay este realizată de Ziarul Financiar cu susţinerea Orange Techday