Top 1000 companii

Videoconferinţa Top 1.000 cele mai mari companii din România. Rezerva de oxigen de business. Andrei Cionca, CEO şi co-fondator al Impetum Group: Mâine lansăm un fond de investiţii destinat companiilor tinere care vin la BVB. Am decis în unanimitate că acum este momentul pentru că noi credem în România

Videoconferinţa Top 1.000 cele mai mari companii din...

Autor: Mara Rolea

30.03.2022, 19:40 191

Călit în criza financiară din 2008-2009 şi din anii care au urmat, mediulde business local este astăzi mult mai rezilient la criză, îşi revine mult mai repede, mai ales că actorii implicaţi au învăţat să comunice mai bine şi diminuează astfel impactul acestor „crize nefericite”, a spus Andrei Cionca, CEO şi co-fondator al Impetum Grup, în cadrul videconferinţei Top 1.000 cele mai mari companii din România. Rezerva de oxigen de business.

„Am trăit criza din 2008 din ambele perspective: din perspectiva unui om care făcuse nişte investiţii şi eram în pragul falimentului personal şi din perspectiva omului de restructurare,  a practicianului în insolvenţă care încerca să explice jucătorilor din piaţă faptul că dacă omorâm companii, dacă mergem în faliment, toată lumea va avea de pierdut. Am avut ani de zile în care ne-am străduit să reorganizăm companii, să găsim valoarea care mai exista în acele companii puternic afectate de criza financiară şi prin procedura de reorganizare judiciară să reuşim să le ţinem în viaţă şi să reuşim să le asigurăm o cintinuitate, să le găsim investitori care să le preia”, a spus Cionca în cadrul videonconferinţei.

Evenimentul ZF a fost susţinut de Deloitte, Bucharest Real Estate Club, Theda Mar, Impetum Group, Credit Europe, Philip Morris România si REI.

În cadrul evenimentului de mâine găzduit de BVB, grupul va lansa un fond de investiţii destinat companiilor care vor să vină la Bursă. „Este un fond nou destinat companiilor tinere care vin la BVB. Am avut o discuţie referitoare la oportunitate lansării acestui fond, dacă să o facem mâine şi am decis în unanimitate că acum este momentul pentru că noi credem în România şi credem că este o şansă unică cu care ne întâlnim rar în viaţă”.

 

Ce a mai spus Andrei Cionca:

► Pentru noi, un rol important în această cunoaştere a crizelor o are şi instrumentul pe care l-am pus în piaţă acum doi ani de zile, este vorba despre Confidex, studiul nostru prin care încercăm să măsurăm semestrial încrederea  managerilor români în economie. Studiul are atât o componentă importantă macro, şi anume cum cred managerii români că va merge în general economia României din punct de vedere al produsului intern brut, al şomajului, al cursului de schimb. Dar ne uităm atent la evoluţia companiei, întrebând managerii cum cred că va fi impactată compania în viitor şi care cred că vor fi prinipalele îngrijorări.

► Invităm managerii şi antreprenorii să răspundă la o nouă ediţie a studiului Confidex pe care am lansat-o ieri: https://survey.impetumgroup.com/chestionar-companii-martie-2022

► La ediţiile anterioare am strâns 1.500 de manageri care au răspuns în Confidex.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO