TrebuieSaRepornimBusinessul

#trebuiesarepornimbusinessul. Pandemia umblă la rezervele constructorilor pentru lunile de vreme rea. BTD, constructor din Bucureşti: Suntem pregătiţi cu fonduri de rezervă pentru situaţii dificile sau perioade de întrerupere a activităţii

#trebuiesarepornimbusinessul. Pandemia umblă la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.04.2020, 18:30 188

Construcţiile sunt un sector care oricum cunoştea, în decursul unui an, perioade de pauză şi anterior acestei crize, astfel că firmele îşi păstrează rezerve financiare pentru etape de genul acesta.

Constructorii care sunt acum în faţa unei reduceri a volumului de lucrări au avantajul faptului că, de regulă, în planurile lor de business sunt prevăzute una-două luni de pauză, puse, în mod normal, pe seama schimbărilor meteorologice. Cum însă iarna trecută a fost favorabilă lucrărilor, perioada de pauză se suprapune acum cu pandemia de Covid-19, care a dus la încetinirea lucrărilor, în cazul unor companii. Nu al tuturor însă.

„Deşi perioada pe care o traversăm este dificilă la nivel general, BTDConstruct & Ambient nu a încetinit deloc activitatea. Am luat însă toate măsurile de protecţie necesare prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor cu Covid-19. BTDConstruct este pregătită cu fonduri de rezervă pentru situaţii dificile sau pentru perioade de întrerupere a activităţii, dacă contextul epidemic o va impune. Deocamdată, nu ne aflăm în acest scenariu. Credem că este normal ca orice companie să deţină fonduri de rezervă şi să aibă un plan de acţiune pe timp de criză“, spun reprezentanţii BTDConstruct, o companie de construcţii din Bucureşti fondată de familia Dogaru. BTDConstruct lucrează pentru dezvoltatori precum israelienii de la Hagag sau spaniolii de la Gran Via. Aceeaşi opinie este împăr­tă­şită şi de alţi actori din industrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro