Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un consultant în colectarea de debite câştigă, în medie, 700 de euro net pe lună. Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Un astfel de specialist trebuie să aibă abilităţi de negociere foarte bune şi o putere de convingere peste medie

Un salariu pe zi. Un consultant în colectarea de debite...

Autor: Ramona Cornea

22.02.2022, 00:05 773

Un angajat pe poziţia de consultant în colectarea de debite are un salariu de 700 euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

Consultanţii în colectarea de debite (collection officer) sunt responsabili pentru gestionarea încasării datoriilor restante de la clienţi. Ei sunt angajaţi de companii şi agenţii de colectare pentru a informa clienţii cu privire la facturile restante şi pentru a încerca să încaseze plata pentru a atenua pierderile companiei.


Proiectul editorial „Un salariu pe zi“ este realizat de ZF în parteneriat cu


Salariile pentru acest job pot ajunge până la 1.500 euro pentru rolurile unde este necesară cunoaştere unei limbi străine precum germana, franceza sau spaniola.

„Într-un mediu economic marcat de dese blocaje financiare, insolvenţe şi datorii neplătite, rolul consultanţilor din zona de colectare de debite este esenţial în menţinerea unui cashflow sănătos în cadrul companiilor.

Un astfel de specialist trebuie să aibă abilităţi de negociere foarte bune şi o putere de convingere peste medie, mai ales că se poate confrunta direct cu situaţii tensionate cu clienţii şi cu reticenţa acestora de a găsi  soluţii“, a spus Ana Vişian, marketing manager, BestJobs. În pachetul de beneficii pentru rolul de consultant în colectare de debite sunt incluse tichete de masă, tichete de vacanţă, bonusuri de performanţă, abonament de servicii medicale, program flexibil, team-building, traininguri de specializare şi altele.

În prezent, 162 posturi vacante pentru poziţia de consultant în colectare debite pentru companii din Bucureşti, Braşov, Timişoara şi Cluj Napoca sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO