Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un scrum master câştigă între 1.500 şi 2.000 de euro net pe lună. Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Responsabilitatea principală a unui scrum master este de a-i învăţa pe membrii unei echipe să se organizeze mai bine, să fie mai eficienţi şi să respecte deadline-urile

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Responsabilitatea principală a unui scrum master este de a-i învăţa pe membrii unei echipe să se organizeze mai bine, să fie mai eficienţi şi să respecte deadline-urile.

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Responsabilitatea principală a unui scrum master este de a-i învăţa pe membrii unei echipe să se organizeze mai bine, să fie mai eficienţi şi să respecte deadline-urile.

Autor: Ramona Cornea

23.02.2022, 00:04 3508

Un angajat pe poziţia Scrum master (Systematic Customer Resolution Unraveling Meeting)  câştigă, în medie, între 1.500 şi 2.000 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Un scrum master îşi ajută echipa să-şi îmbunătăţească şi să-şi eficientizeze procesele prin care îşi atinge obiectivele. De obicei, un scrum master este un membru al echipei sau colaborator. 


Proiectul editorial „Un salariu pe zi“ este realizat de ZF în parteneriat cu


„Scrum este un cadru de lucru conceput pentru a susţine dezvoltarea şi livrarea de produse şi servicii într-un mediu complex de lucru. Este tot mai apreciat şi folosit de organizaţii, în special în domeniul IT, dar şi în cercetare, vânzări sau marketing, unde se utilizează metodologia Agile. Responsabilitatea principală a unui scrum master este aceea de a-i învăţa pe membrii unei echipe să se organizeze mai bine, să fie mai eficienţi şi să respecte deadline-urile în proiectele asumate. Practic, un scrum master facilitează interacţiunile dintre echipele implicate într-un proiect. Angajatorii caută de regulă oameni care au avut o experienţă semnificativă cu metodologia Agile, iar salariile pot depăşi 2.000 de euro“, afirmă Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

Conform unei analize a BestJobs, în cazul poziţiilor cu un grad mare de specializare, evaluarea profilului candidatului se face pe planul de competenţe tehnice versus rol. Alte abilităţi soft, deşi binevenite, nici nu mai contează dacă există potrivire între aceste două.

În pachetul de beneficii pentru rolul scrum master sunt incluse tichete de masă, tichete de vacanţă, bonusuri de sărbători, asigurare de sănătate, asigurare de viaţă, zile libere suplimentare, abonament la sala de sport, program flexibil, team-building, traininguri de specializare şi altele.

În prezent, 211 posturi vacante pentru poziţia de scrum master pentru companii din Bucureşti, Braşov sau remote sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO