Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. O secretară câştigă între 600 şi 950 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. O secretară câştigă între 600 şi 950 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea

03.12.2022, 22:14 1956

O secretară are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 950 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Conform datelor din Ghidul Salariilor BestJobs, oferta salarială în acest domeniu a crescut cu peste 43% comparativ cu anul 2020. Anunţurile active pe BestJobs pentru rolul de secretar/ă indică faptul că angajatorii caută candidaţi cu set extins de abilităţi, întrucât un astfel de angajat poate fi primul contact al partenerilor şi clienţilor cu firma, trebuie să ţină evidenţa documentelor importante, să organizeze şi să administreze întâlniri etc. Spre exemplu, un astfel de candidat trebuie să ştie limba engleză, nivel conversaţional, să fie organizat, atent la detalii şi să deţină bune abilităţi de comunicare. Salariul este, în medie, de 600 - 950 de euro net lunar şi, în prezent, sunt multe poziţii deschise în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Bacău, Cluj şi Braşov”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, decontare transport, telefon de muncă, abonament medical.

În prezent, 328 de posturi vacante pentru poziţia de secretară sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe poziţii deschise sunt în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Bacău, Cluj şi Braşov. 

 

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs:

Oferta salarială în acest domeniu a crescut cu peste 43% comparativ cu anul 2020. Angajatorii caută candidaţi cu set extins de abilităţi, întrucât un astfel de angajat poate fi primul contact al partenerilor şi clienţilor cu firma, trebuie să ţină evidenţa documentelor importante, să organizeze şi să administreze întâlniri.

 
Peste 27% dintre joburile active pe BestJobs afișează oferta salarială, sub forma unui interval. Potrivit datelor, aceste joburi atrag cu 40% mai multe CV-uri. Pentru a încuraja acest demers, BestJobs oferă statistici salariale pentru cele mai frecvente roluri deschise de marii angajatori din țară și din străinătate, atât recrutorilor în procesul de completare a anunțului, oferindu-le informații relevante din piață, dar și candidaților, în cazul anunțurilor fără ofertă financiară. Vezi mai multe despre joburi cu #SalariuLaVedere pe https://www.bestjobs.eu/ro/salariulavedere
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667