Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un analist de risc câştigă, în medie, 1.400 de euro net pe lună

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Analiştii de risc evaluează în permanenţă toate aceste aspecte şi contribuie la identificarea situaţiilor de risc pentru activitatea unei organizaţii.

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Analiştii de risc evaluează în permanenţă toate aceste aspecte şi contribuie la identificarea situaţiilor de risc pentru activitatea unei organizaţii.

Autor: Ramona Cornea

13.03.2022, 10:10 859

Un analist de risc câştigă un salariu care ajunge, în medie, la 1.400 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

În o companie, rolul unui analist de risc este să identifice zonele cu potenţial de risc, să propună soluţii de administrare a portofoliului sau de ieşire din situaţii dificile.

Riscurile sunt parte din orice business şi sunt strâns legate de contextul în care evoluează organizaţia. Pe lângă evoluţii macroeconomice, cu inflaţie şi creşteri de costuri, orizontul analizei de risc trebuie să ia în calcul şi contexte cum este situaţia actuală din Ucraina. Analiştii de risc evaluează în permanenţă toate aceste aspecte şi contribuie la identificarea situaţiilor de risc pentru activitatea unei organizaţii, sprijinind astfel echipa de management să ia cele mai bune decizii pentru viitorul organizaţiei. Cele mai multe poziţii deschise în acest moment pe platforma BestJobs pentru rolul de analist de risc implică activitate remote, iar salariile sunt, în medie, de 1.400 de euro pe lună, afirmă Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

Cel mai frecvent întâlnite beneficii specifice acestui tip de job sunt: prime de sărbători, decontare transport, tichete de masă, bonus de performanţă, abonament la servicii medicale private, asigurare de viaţă (de grup), zile de concediu în plus conform vechimii în muncă, abonament la sala de sport, evenimente ale companiei, posibilitatea de a lucra de acasă, program flexibil, team building şi traininguri de specializare. În prezent, 293 de posturi vacante pentru poziţia de analist de risc sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt în Bucureşti, Iaşi şi în modul de lucru remote. Ramona Cornea

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO