Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un analist în vânzări câştigă, în medie, 1.000 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un analist în vânzări câştigă,...

Autor: Ramona Cornea

04.05.2022, 00:06 460

Un analist în vânzări câştigă un salariu care ajunge, în medie, la 1.000 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Numărul mare de anunţuri active pe BestJobs şi datele de pe platformă indică faptul că domeniul vânzărilor este unul dintre cele mai dinamice şi din punct de vedere al cererii, dar şi al ofertei. Pentru un astfel de rol, pe lângă experienţa în vânzări şi cunoştinţele de contabilitate, capacitatea de sinteză şi abilităţile de analiză şi structurare a informaţiei sunt „must-have”. Analistul în vânzări joacă un rol important în îmbunătăţirea rezultatelor oricărei afaceri. Multe poziţii deschise pentru rolul de analist în vânzări sunt remote, dar şi hibrid de la sedii din oraşele mari, iar salariul este, în medie, de 1.000 de euro pe lună”, afirmă Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: tichete de masă, servicii medicale private, zile de concediu suplimentar în funcţie de vechimea în muncă, abonament la bibliotecă, traininguri şi programe de dezvoltare profesională, suport în reconversia profesională.

În prezent, 1.293 de posturi vacante pentru poziţia de analist în vânzări sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote, Bucureşti şi Ploieşti. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO