Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un angajat pe poziţia de virtualization engineer câştigă între 1.700 şi 2.800 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un angajat pe poziţia de...

Autor: Ramona Cornea

19.07.2022, 00:05 714

Un angajat pe poziţia de virtualization engineer (inginer de virtualizare) are un salariu care variază, în medie, între 1.700 şi 2.800 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Inginerii de virtualizare gestionează stocarea datelor, resursele serverului şi alte platforme de calcul virtuale. Aceştia îndeplinesc diverse funcţii, inclusiv cele ce ţin de migrarea datelor, configurarea şi instruirea maşinii virtuale, rezolvarea problemelor utilizatorilor finali şi proiectarea instrumentelor de evaluare pentru aplicaţii de stocare şi vizualizare.

”Virtualization engineer este unul dintre cel mai bine plătite tipuri de job de pe BestJobs. În prezent, se caută un număr mare de astfel de candidaţi în Bucureşti, iar multe dintre joburile disponibile permit desfăşurarea activităţii de la distanţă. Candidatul ideal are cunoştinţe privind tehnologiile specifice, spre exemplu VMware ESXi, vCenter, vRealize, NSX, şi este familiarizat cu servere şi sisteme de operare (Windows, Linux, Unix). Mai mult, sunt necesare experienţa cu serverele şi sistemele de stocare, dar şi cunoaşterea fluentă a unei limbi de circulaţie internaţională, cel mai des întâlnite fiind engleza şi franceza. Oferta salarială medie pentru această poziţie porneşte de la 1.700 euro pe lună şi poate ajungă până la 2.800 euro pe lună. Lista de beneficii si bonusuri specifice pentru rolul de virtualization engineer cuprinde asigurare medicală privată, discounturi la abonamente de sală, program flexibil şi de asemenea bonus anual de performanţă şi de sărbători”, detaliază Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: asigurare medicală privată, reduceri la abonamente de sală, program flexibil şi bonus anual de performanţă şi de sărbători. În prezent, 920 de posturi vacante pentru poziţia de virtualization engineer sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim remote şi în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO