Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un asistent în vânzări câştigă între 600 şi 800 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un asistent în vânzări câştigă...

Autor: Ramona Cornea

09.10.2022, 11:02 347

Un angajat pe poziţia de asistent în vânzări are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 800 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. De pe această poziţie, un angajat oferă asistenţă clienţilor. Sarcinile unui asistent în vânzări includ întâmpinarea clienţilor, gestionarea sistemului de marcat sau punctului de vânzare şi ajutarea clienţilor în procesul de cumpărături.

„Domeniul de vânzări continuă să aibă un deficit mare al forţei de muncă şi o ofertă largă de joburi. Atribuţiile unui asistent de vânzări variază în funcţie de companie şi de tipul de comerciant din sectorul retail, dar, în general, jobul implică un nivel ridicat de interacţiune cu clienţii, astfel că abilităţile de comunicare şi relaţionare cu clienţii sunt foarte importante. De asemenea, trebuie să fie o persoană calmă şi răbdătoare, mereu orientată spre atenuarea eventualelor conflicte“, spune Mihaela Dobre, sales manager în cadrul BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: abonament medical, tichete de masă şi traininguri de specialitate.

În prezent, 1.485 de posturi vacante pentru poziţia de asistent în vânzări sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Ilfov, Cluj-Napoca şi Mureş.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO