Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un asistent medical câştigă între 500 şi 900 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un asistent medical câştigă între 500 şi 900 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea

06.10.2022, 00:05 362

Un angajat pe poziţia de asistent medical are un salariu care variază, în medie, între 500 şi 900 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Aceşti angajaţi oferă îngrijiri medicale pacienţilor care suferă de boli fizice sau mintale, aflaţi în spital sau în alte instituţii.

„Pandemia de COVID-19 a avut un impact imens asupra angajaţilor din domeniul sănătăţii. Deşi a existat un deficit de asistente calificate de ani de zile, pandemia a agravat situaţia. Acesta este unul dintre motivele pentru care asistenţa medicală este un domeniu de top al viitorului”, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Pentru acest tip de loc de muncă, un candidat are nevoie de studii postliceale sau superioare de asistent medical, certificat de liberă practică în domeniul medical, cunoştinţe medicale şi cunoştinţe de operare a computerului.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, program flexibil: lucru în ture, training şi cursuri de perfecţionare.

În prezent, 281 de posturi vacante pentru poziţia de asistent medical sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa.


 

 
Peste 27% dintre joburile active pe BestJobs afișează oferta salarială, sub forma unui interval. Potrivit datelor, aceste joburi atrag cu 40% mai multe CV-uri. Pentru a încuraja acest demers, BestJobs oferă statistici salariale pentru cele mai frecvente roluri deschise de marii angajatori din țară și din străinătate, atât recrutorilor în procesul de completare a anunțului, oferindu-le informații relevante din piață, dar și candidaților, în cazul anunțurilor fără ofertă financiară. Vezi mai multe despre joburi cu #SalariuLaVedere pe https://www.bestjobs.eu/ro/salariulavedere
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667